Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτική άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές

Διστακτική άνοδος στις ευρωαγορές μετά το χθεσινό sell off, καθώς οι επενδυτές διαβλέπουν ότι η Ιρλανδία πλησιάζει στο μνημόνιο. Ανακάμπτουν τράπεζες και μεταλλευτικές. Ήπια άνοδος στα futures της Wall.

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά το χθεσινό sell off, καθώς συμφωνήθηκε η αποστολή της τρόικας στο Δουβλίνο, ενώ παράλληλα οι επενδυτές διαβλέπουν πως η Ιρλανδία ενδεχομένως να αποδεχθεί μία λύση που να αφορά την τραπεζική της κρίση.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός δείκτης DAX 30 ενισχύεται κατά 0,35% στις 6686 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει άνοδο 0,54% στις 3782 μονάδες, ενώ οριακή υποχώρηση 0,05% καταγράφει ο FTSE 100 στις 5678 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 0,06% στις 10100 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει άνοδο 0,38% στις 7811 μονάδες και ο ιταλικός ΜΙΒ ενισχύεται κατά 0,04% στις 20571 μονάδες.

«Η ροή ειδήσεων και τα σχόλια που ακολούθησαν την πεντάωρη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών του Eurogroup φαίνεται πως αυξάνουν τις πιθανότητες ενός πακέτου διάσωσης που θα στοχεύει στα προβλήματα του ιρλανδικού τραπεζικού κλάδου» αναφέρει ο Jim Reid, στρατηγικός αναλυτής της Deutsche Bank στο Λονδίνο και συμπληρώνει: «Παρόλα αυτά, όπως συμβαίνει πάντα στην ΕΕ, δεν φαίνεται πως δεν έχουμε ακόμη πλήρη συμφωνία σε οποιονδήποτε από τους βασικούς παράγοντες που απαιτούνται για να διευκολυνθεί η στήριξη» προς την Ιρλανδία.

Επισημαίνεται ότι ο κλάδος υγείας καταγράφει τα υψηλότερα κέρδη κατά την σημερινή συνεδρίαση στις ευρωπαϊκές αγορές, με την μετοχή της GlaxoSmithKline να ενισχύεται σημαντικά, αφού απέσπασε την απαραίτητη έγκριση για ένα βασικό της φάρμακο. Επίσης, η μετοχή της Actelion καταγράφει κέρδη υψηλότερα του 9% καθώς υπάρχο8υν φήμες για ενδεχόμενη εξαγορά της από την Amgen.

Οι τραπεζικές μετοχές οι οποίες έχουν υποχωρήσει κατά 10% τον τελευταίο μήνα, επίσης ανακάμπτουν με την μετοχή της Societe General να ενισχύεται περισσότερο από 2% και την Banco Santander στο +1,1%

Ανοδικά και ο κλάδος των φυσικών πόρων μετά το -5% της χθεσινής συνεδρίασης

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v