Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητας... συνέχεια στις ευρωαγορές

Πτωτικά για 4η συνεχή συνεδρίαση οι ευρωαγορές, παρά τα κέρδη νωρίτερα στην Ασία. Εντείνεται η νευρικότητα για την περιφέρεια της ευρωζώνης, καθώς φτάνει η στιγμή της κρίσης για Ιρλανδία και Ελλάδα.

Πτωτικά κινούνται για τέταρτη συνεχή συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές αγορές καθώς εντείνεται η νευρικότητα ως προς την περιφέρεια της ευρωζώνης, με την προσοχή των επενδυτών να επικεντρώνεται τόσο στην Ιρλανδία όσο και στην αναμενόμενη αναθεώρηση των στοιχείων του ελληνικού ελλείμματος.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός δείκτης DAX 30 υποχωρεί κατά 0,5% στις 6.700 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει απώλειες 0,47% στις 3.813 μονάδες και ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,38% στις 5.774 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά 0,68% στις 10.157 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI ενισχύεται οριακά σε ποσοστό 0,07% στις 7.766 μονάδες, ενώ ο ιταλικός ΜΙΒ καταγράφει απώλειες 0,46% στις 20.735 μονάδες.

Πιέσεις δέχονται ο τραπεζικός και ο μεταλλευτικός κλάδος καθώς και οι τιμές των μετάλλων κινούνται πτωτικά, εν μέσω έντονων συζητήσεων περί νέων μέτρων χαλιναγώγησης της οικονομίας από την κυβέρνηση του Πεκίνου.

Νωρίτερα, οι ασιατικές αγορές παρουσίασαν μικτή εικόνα. Το Χρηματιστήριο του Τόκιο κινήθηκε ανοδικά συνεπεία των απροσδόκητα θετικών ρυθμών ανάπτυξης που ανακοινώθηκαν για το τρίτο τρίμηνο, στο 0,9% έναντι εκτιμήσεων για ανάπτυξη κατά 0,6%. Η κινεζική αγορά, αν και κατέγραφε αρνητικό πρόσημο στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης (μετά το δραματικό -5,2% της Παρασκευής) έκλεισε τελικά θετικά, με τον Shanghai Composite στο +0,97%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v