Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η περιφέρεια "βαραίνει" τις ευρωαγορές

Οι φόβοι για την Ιρλανδία «βαραίνουν» στην εικόνα των ευρωαγορών, με την περιφέρεια να εμφανίζει αισθητές απώλειες, παρά τις γενικότερα σταθεροποιητικές τάσεις. Πιέσεις στις τράπεζες, κέρδη στα εμπορεύματα.

Οι φόβοι για την κρίση χρεών της Ιρλανδίας «βαραίνουν» στην εικόνα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, με τους βασικούς δείκτες της περιφέρειας να εμφανίζουν αισθητές απώλειες, παρά τις σταθεροποιητικές τάσεις των «μεγάλων» αγορών. Πιέσεις στις τράπεζες, κέρδη στα εμπορεύματα.

Ο δείκτης FTSE του Λονδίνου κινούνταν οριακά σε θετικό έδαφος, στις 5.819 μονάδες, ενώ τα κέρδη για τον DAX της Φρανκφούρτης περιορίζονταν στο 0,1% (6.727 μονάδες). Σε αρνητικό έδαφος «πέρασε» ο δείκτης CAC του Παρισιού, στις 3.880 μονάδες.

Σημαντικές πιέσεις για τον πορτογαλικό δείκτη PSI, που με απώλειες 1,66% διαμορφώνεται στις 7.704 μονάδες, ενώ κατά 0,63% υποχωρεί ο δείκτης IBEX της Ισπανίας, στις 10.170 μονάδες.

Σημειώνεται ότι ο FTSEurofirst 300 κινείται 0,2% χαμηλότερα στις 1.107,23 μονάδες, μόλις 71 μονάδες πάνω από το ιστορικό χαμηλό που είχε καταγράψει τον Μάρτιο του 2009.

Εντονες είναι οι πιέσεις στις τράπεζες.

Η μετοχή της Bank of Ireland έγραφε πτώση της τάξης του 8,9%, της Royal Bank of Scotland 5%, ενώ κατά 2,3% και 2,1% υποχωρούσαν οι μετοχές των Credit Agricole και UniCredit αντίστοιχα.

Σε χαμηλότερο επίπεδο και οι μετοχές του κλάδου της τεχνολογίας, λόγω του ζοφερού outlook της Cisco.

Πάντως, οι απώλειες για τους δείκτες μετριάζονται από τα κέρδη στις μετοχές του κλάδου των μεταλλευτικών, καθώς τα ισχυρά οικονομικά στοιχεία από την Κίνα έδωσαν ώθηση στις τιμές των εμπορευμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v