Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατοχυρώσεις κερδών στις ευρωπαϊκές αγορές

Πτωτικά οι ευρωαγορές μετά τα υψηλά δύο ετών που άγγιξαν χθες, καθώς η Κίνα επιβάλλει νέα μέτρα χαλιναγώγησης της οικονομίας, ενώ τα αποτελέσματα της Allianz και της Natixis απογοήτευσαν. Πιέσεις και στις μεταλλευτικές.

Πτωτικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές μετά τα υψηλά δύο ετών που άγγιξαν χθες. Οι ειδήσεις για νέα μέτρα χαλιναγώγησης της οικονομίας από την κυβέρνηση του Πεκίνου έδωσαν την αφορμή για ρευστοποιήσεις κερδών, καθώς και τα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα δεν ήταν ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,33% στις 6765 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει απώλειες 058% στις 3922 μονάδες και ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,44% στις 5849 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί οριακά κατά 0,03% στις 10406 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI είναι ουσιαστικά αμετάβλητος με απώλειες 0,02% στις 7841 μονάδες ενώ ο ιταλικός ΜΙΒ καταγράφει υποχώρηση 0,35% στις 21502 μονάδες.

Έντονες πιέσεις δέχεται η μετοχή της Natixis μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε, ενώ πτωτικά κινείται και η μετοχή της Allianz η οποία ανακοίνωσε μείωση κερδών.

Στο επίκεντρο βρίσκεται και ο μεταλλευτικός κλάδος καθώς τα νέα στοιχεία γα την κινεζική οικονομία δείχνουν επιβράδυνση των εισαγωγών, ενώ παράλληλα τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία αποκαλύπτουν ότι η κυβέρνηση του Πεκίνου προχωρά σε αύξηση του λόγου τραπεζικών αποθεμάτων κατά 50 μονάδες βάσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v