Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνευρη συνεδρίαση στις ευρωπαϊκές αγορές

Βήμα σημειωτόν καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές μετά τα ισχυρά κέρδη της προηγούμενης εβδομάδας, ενώ τα futures των χρηματιστηριακών δεικτών της Wall καταγράφουν ήπιες απώλειες.

Βήμα σημειωτόν καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές μετά τα ισχυρά κέρδη της προηγούμενης εβδομάδας, ενώ τα futures των χρηματιστηριακών δεικτών της Wall καταγράφουν ήπιες απώλειες.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί οριακά κατά 0,06% στις 6750 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 είναι ουσιαστικά αμετάβλητος με οριακή ενίσχυση 0,03% στις 3917 μονάδες. Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,32% με την μετοχή της Rolls Royce να δέχεται σημαντικές πιέσεις, αφού η αυστραλιανή αεροπορική Quantas ανακοίνωσε ότι θα διατηρήσει καθηλωμένα και τα 6 αεροσκάφη τύπου Α380 που διαθέτει κάνοντας λόγο για νέα προβλήματα στους κινητήρες.

Δυσμενέστερο το κλίμα στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, με τον ισπανικό ΙΒΕΧ να υποχωρεί κατά 0,98% στις 1036 μονάδες και τον πορτογαλικό PSI να καταγράφει απώλειες 0,31% στις 7894 μονάδες. Αντιθέτως, οριακά κέρδη 0,04% καταγράφει ο ιταλικός ΜΙΒ στις 21204 μονάδες.

Το σχόλιο των FT για την πορεία των αγορών αναφέρει πως «η διάρκεια της ευφορίας για τις αγορές από την ποσοτική χαλάρωση της Fed θα εξαρτηθεί κυρίως από την πορεία των μακροοικονομικών θεμελιωδών στοιχείων» και το κατά πόσο στοιχειοθετούν την «εικόνα διεθνούς ανάκαμψης». Ως προς αυτή την οπτική, η συνάντηση κορυφής της G20 αυτή την εβδομάδα στην Κορέα, θεωρείται κρίσιμης σημασίας, καθώς θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό και τις εξελίξεις στην αγορά συναλλάγματος.

Μικτή είναι η εικόνα στον τραπεζικό κλάδο. Ανοδικά κινούνται οι μετοχές των HDBC, Lloyds και Credit Suisse, ενώ αντιθέτως η Commerzbank δέχεται έντονες πιέσεις μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε.

Από πλευράς μακροοικονομικών αγορών, οι αναλυτές αιφνιδιάστηκαν από την μείωση της βιομηχανικής παραγωγής στην Γερμανία κατά 0,8% σε μηνιαία βάση τον Σεπτέμβριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v