Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές

Σταθεροποιητικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές μετά τα ισχυρά κέρδη της προηγούμενης εβδομάδας και ενώ συνεχίζονται οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων. Νωρίτερα οι ασιατικές αγορές βρέθηκαν σε υψηλό 2ετίας.

Διστακτικές κινήσεις καταγράφονται στις ευρωπαϊκές αγορές μετά την καλή πορεία της προηγούμενης εβδομάδας.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,12% στις 6.745 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει απώλειες 0,15% στις 3.911 μονάδες και ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί οριακά κατά 0,05%.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει πτώση 0,93% στις 10.331 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI ενισχύεται κατά 0,2% στις 7.934 μονάδες και ο ιταλικός ΜΙΒ καταγράφει απώλειες 0,29% στις 21.133 μονάδες.

Ο FTSEurofirst είναι ουσιαστικά αμετάβλητος με οριακή ενίσχυση 0,08% στις 272,02 μονάδες.

Από τις μετοχές που βρίσκονται στο επίκεντρο σημειώνουμε αυτήν της Commerzbank, η οποία υποχωρεί περισσότερο από 2,7% καθώς η τράπεζα απογοήτευσε με τα αποτελέσματα τριμήνου.

Ανοδικά κινείται η μετοχή της Siemens αφού δημοσιεύματα τη φέρουν να βρίσκεται κοντά στην επίτευξη συμφωνίας με την Κίνα για τη δημιουργία υποδομής επαναφόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας αργότερα, που ενδεχομένως να επηρεάσουν τη βραχυπρόθεσμη πορεία των αγορών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v