Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζικές πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Ρευστοποιήσεις κερδών στις ευρωαγορές με τα αποτελέσματα της Unicredit και της Natixis, αλλά και την απόφαση του Πεκίνου για νέα μέτρα περιορισμού της οικονομίας. Στάση αναμονής στην Wall για το εμπορικό ισοζύγιο.

Αφορμή για ρευστοποιήσεις κερδών μετά τα χθεσινά υψηλά διετίας δίνουν τα δημοσιεύματα που φέρουν την Κίνα να προχωρά στην επιβολή νέων μέτρων χαλιναγώγησης της οικονομίας.

Πτωτικά κινείται κυρίως ο μεταλλευτικός κλάδος, αλλά στο επίκεντρο βρίσκεται και ο χρηματοοικονομικός μετά και τις σημερινές ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,3% στις 6767 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει απώλειες 055% στις 3923 μονάδες και ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,47% στις 5847 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά 0,47% στις 10360 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI είναι ενισχύεται κατά 0,22% στις 7873 μονάδες (μετά και την σημερινή δημοπρασία πορτογαλικών ομολόγων) ενώ ο ιταλικός ΜΙΒ καταγράφει υποχώρηση 0,95% στις 21373 μονάδες.

Ο Stoxx Europe 600 υποχωρεί κατά 0,3% από τα χθεσινά υψηλά διετίας

Έντονες πιέσεις δέχεται η μετοχή της Natixis μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε η γαλλική τράπεζα, ενώ πτωτικά κινείται και η μετοχή της Allianz η οποία ανακοίνωσε μείωση κερδών. Πτωτικά κινείται και η μετοχή της ιταλικής Unicredit αφού ανακοινωσε μείωση κερδών κατά το τρίτο τρίμηνο.

Στο επίκεντρο βρίσκεται και ο μεταλλευτικός κλάδος καθώς τα νέα στοιχεία γα την κινεζική οικονομία δείχνουν επιβράδυνση των εισαγωγών, ενώ παράλληλα τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία αποκαλύπτουν ότι η κυβέρνηση του Πεκίνου προχωρά σε αύξηση του λόγου τραπεζικών αποθεμάτων κατά 50 μονάδες βάσης

Ουσιαστικά αμετάβλητα είναι τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall, καθώς οι επενδυτές περιμένουν τα στοιχεία για το αμερικανικό εμπορικό ισοζύγιο, ενόψει και της συνόδου κορυφής της G20.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v