Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακές μεταβολές στις ευρωπαϊκές αγορές

Διστακτικές κινήσεις καταγράφονται στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά τις μεγάλες χθεσινές ρευστοποιήσεις και ενώ παραμένει η αβεβαιότητα για το φλέγον ζήτημα της Ιρλανδίας. Πιέσεις στις τιμές των μετάλλων

Οριακές μεταβολές καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές μετά την έντονα πτωτική χθεσινή συνεδρίαση και ενώ στο επίκεντρο των συζητήσεων εξακολουθεί να βρίσκεται το φλέγον ζήτημα της Ιρλανδίας

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX ενισχύεται κατά 0,18% στις 6673 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει επίσης άνοδο κατά 0,18% στις 3769 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί οριακά κατά 0,01% στις 5681 μονάδες.

Πιο θετικό το κλίμα στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, όπου ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 0,42% στις 10238 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει άνοδο 0,46% στις 7817 μονάδες και ο ιταλικός ΜΙΒ ενισχύεται κατά 0,31% στις 20627 μονάδες.


Επισημαίνεται ότι κατά την χθεσινή συνεδρίαση, ο δείκτης Stoxx Europe 600 υποχώρησε κατά 2,38%.

Ο πρωθυπουργός της Κίνας επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνησή του εξετάζει μέτρα χαλιναγώγησης της οικονομίας και πάταξης των πληθωριστικών πιέσεων, καθώς ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε τον προηγούμενο μήνα κατά 4,4%, ενώ ο δείκτης τιμών τροφίμων εκτοξεύθηκε στην Κίνα κατά 10,1%. Νωρίτερα, δημοσιεύματα αποκάλυπταν ότι στα μέτρα που εξετάζονται είναι και η επιβολή πλαφόν στις τιμές.

Συνεπεία των εξελίξεων αυτών καταγράφονται έντονες πτωτικές τάσεις στις τιμές των μετάλλων

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v