Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι... ταύροι επιστρέφουν στις ευρωαγορές

Ισχυρά κέρδη για 2η συνεδρίαση στις ευρωαγορές, καθώς διαβλέπεται λύση στο θέμα της Ιρλανδίας. Ανοδικά μεταλλευτικές και κλάδος αυτοκινήτου. Ανάκαμψη για ευρώ και αποκλιμάκωση στην αγορά ομολόγων

Ανοδικά για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές ,με τους Financial Times να κάνουν λόγο για «επιστροφή των ταύρων» στα χρηματιστήρια.

Η αισιοδοξία των επενδυτών κυρίως ως προς την εύρεση λύσης για το φλέγον ιρλανδικό ζήτημα αναφέρεται ως ο βασικός παράγοντας ανάκαμψης στις χρηματιστηριακές αγορές, μετά τις εκροές των 2 τρις δολ. (από τις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές) από τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας. Έντονα κέρδη καταγράφει ο κλάδος αυτοκινητοβιομηχανιών με τις ειδήσεις που προκύπτουν ως προς την δημόσια εγγραφή της General Motors, ενώ ανοδικά κινείται και ο μεταλλευτικός κλάδος μετά τις ισχυρές πιέσεις των τελευταίων ημερών.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 1,445 στις 6796 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ανακάμπτει κατά 1,69% στις 3856 μονάδες και ο βρετανικός FTSE100 καταγράφει άνοδο 1,4845 στις 5776 μονάδες. Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 1,39% στις 10331 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει άνοδο 0,74% στις 7882 μονάδες ενώ ο ιταλικός ΜΙΒ ενισχύεται κατά 0,97% στις 20839 μονάδες.

Ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Ιρλανδίας δήλωσε σε συνέντευξή του πως θεωρεί αναπόφευκτη την προσφυγή της χώρας σε στήριξη από την ΕΕ και το ΔΝΤ κάνοντας λόγο για δάνειο δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ. Το αποτέλεσμα της δήλωσης ήταν να ανακάμψει το ευρώ και να αποκλιμακωθεί η ένταση στην αγορά ομολόγων.

Σε γενικές γραμμές διακρίνεται τάση ανάληψης επενδυτικού κινδύνου, καθώς και οι τιμές των μετάλλων κινούνται ανοδικά, ενώ ο χρυσός ενσιχύεται κατά 19 δολάρια, στα 1356.50 δολάρια ανά ουγκιά. Ανοδικά και το ασήμι με κέρδη 4% στα 26,47 δολ. Ανά ουγκιά.

Ανοδικά κινούνται και τα futures στην αγορά της Wall Street, καθώς οι αγορές αναμένουν την επιστροφή της General Motors στις αγορές, αλλά και μακροοικονομικά μεγέθη για την αμερικανική οικονομία.

Στις ευρωπαϊκές αγορές, ο STOXX Europe Automobiles & Parts καταγράφει άνοδο 2,4%. Ανοδικά κινούνται οι τράπεζες με την Banco Santander στο +2,1%, ενώ η μετοχή της Air France - KLM στο +7% μετά την αναβάθμιση ετήσιου στόχου κερδοφορίας

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v