Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρεία άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές

Ισχυρή άνοδο καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά τις έντονες ρευστοποιήσεις των τελευταίων ημερών και ενώ επικρατεί αισιοδοξία για λύση στο ιρλανδικό θρίλερ. Μεταλλευτικές ηγούνται της ανάκαμψης

Με τον Ιρλανδό υπουργό Οικονομικών να παραδέχεται ότι «ενδεχομένως να χρειαστούμε βοήθεια από τους διεθνείς και ευρωπαίους εταίρους μας» οι χρηματιστηριακές αγορές διαβλέπουν ότι θρίλερ της Ιρλανδίας τελειώνει και ανακάμπτουν μετά τις έντονες εκροές κεφαλαίων των τελευταίων συνεδριάσεων.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,92% στις 6761 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει άνοδο 0,85% στις 3824 μονάδες και ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,57% στις 5725 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 0,81% στις 10270 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει άνοδο 0,46% στις 7860 μονάδες και ο ιταλικός ΜΙΒ ενισχύεται κατά 0,2% στις 20680 μονάδες.

Νωρίτερα και οι ασιατικές αγορές κινήθηκαν ανοδικά, με τον ιαπωνικό Nikkei να κλείνει στο +2,1%

Επισημαίνεται ότι κατά τις προηγούμενες συνεδριάσεις με το εκρηκτικό μίγμα της τραπεζικής κρίσης στην Ιρλανδία και των μέτρων χαλιναγώγησης της οικονομίας από την κινεζική κυβέρνηση, είχαν καταγραφεί εκροές 2 τρισ δολ. Από τις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές.

Από τους κλάδους που ανακάμπτουν δυναμικά στις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές είναι ο μεταλλευτικός, συνεπεία και της ενίσχυσης που καταγράφεται στις τιμές των μετάλλων. Κέρδη υψηλότερα του 3% καταγράφει η μετοχή τη SABMiller κατά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v