Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με βήμα σημειωτόν οι ευρωαγορές

Άνευρη η σημερινή συνεδρίαση στις ευρωπαϊκές αγορές, με μικτή εικόνα στους δείκτες, καθώς είναι κλειστή η Wall Street λόγω του εορτασμού της Ημέρας των Ευχαριστιών. Στο επίκεντρο τα μέταλλα.

Άνευρη η σημερινή συνεδρίαση στις ευρωπαϊκές αγορές, με μικτή εικόνα στους χρηματιστηριακούς δείκτες καθώς είναι κλειστή η Wall Street λόγω του εορτασμού της Ημέρας των Ευχαριστιών.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,2% στις 6837 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει απώλειες 0,2% στις 3739 μονάδες και ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,26% στις 5671 μονάδες.

Αρνητικό ωστόσο, παραμένει το κλίμα στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, με τον ισπανικό ΙΒΕΧ να υποχωρεί κατά 0,91% στις 9653 μονάδες, τον πορτογαλικό PSI να καταγράφει απώλειες 0,6% στις 7610 μονάδες και τον ιταλικό ΜΙΒ να υποχωρεί κατά 0,82% στις 19778 μονάδες.

Στο επίκεντρο εξακολουθεί να βρίσκεται η ιρλανδική κρίση με νέα άνοδο στα spread των ιρλανδικών ομολόγων, καθώς οι αναλυτές αμφιβάλουν για το εάν θα υλοποιηθεί τελικά το 4ετές πρόγραμμα λιτότητας καθώς η χώρα βυθίζεται στην πολιτική κρίση.

Από πλευράς κλάδων, ο μεταλλευτικός βρίσκεται στην πρωτοκαθεδρία με τον STOXX Europe 600 Basic Resources να ενισχύεται κατά 1,9%, ενώ οριακές μεταβολές καταγράφονται στις κινήσεις των τραπεζικών μετοχών

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v