Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτουν οι ευρωπαϊκες αγορές

Ανοδικά κινούνται οι ευρωαγορές μετά το χθεσινό sell off και με αφορμή την εκτίναξη του δείκτη Ifo σε νέο ρεκόρ. Επιφυλακτική άνοδος στα futures της Wall με το βλέμμα στην οικονομία και το 4ετές ιρλανδικό σχέδιο

Οι ευρωπαϊκές αγορές ανακάμπτουν μετά το χθεσινό sell off, με πρωτοπόρο τον γερμανικό DAX. Διστακτική άνοδος καταγράφεται και στα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών στην Wall Street, καθώς οι επενδυτές αναμένουν εντός ολίγου μπαράζ μακροοικονομικών ανακοινώσεων.

Συγκεκριμένα, ο DAX 30 ενισχύεται κατά 1,18% στις 6784 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει άνοδο 0,29% στις 3735 μονάδες και ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,61% στις 5615 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 0,16% στις 9707 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει άνοδο 0,35% στις 7644 μονάδες, ενώ ο ιταλικός ΜΙΒ υποχωρεί κατά 0,29% στις 19892 μονάδες.

Τα μακροοικονομικά μεγέθη που ανακοινώθηκαν σήμερα για την ευρωζώνη επιβεβαιώνουν την εικόνα της ανάπτυξης δύο ταχυτήτων, με εκτίναξη της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στην Γερμανία σε νέο ρεκόρ, ενώ οι βιομηχανικές παραγγελίες ευρωζώνης συρρικνώθηκαν κατά 3,8%.

Οι επενδυτές αναμένουν πλέον, σωρεία ανακοινώσεων μακροοικονομικών μεγεθών για τις ΗΠΑ, αλλά και το κρίσιμο τετραετές δημοσιονομικό πλάνο της κυβέρνησης της Ιρλανδίας.

Ο μεταλλευτικός κλάδος κινείται ανοδικά, συνεπεία και της πρώτης μετά από 4 συνεδρίασης ανόδου που καταγράφεται στις τιμές του χαλκού και του ψευδάργυρου.

Αντιθέτως, ο τραπεζικός κλάδος εξακολουθεί να δέχεται πιέσεις μετά και την υποβάθμιση της Ιρλανδίας από την Standard & Poor’s και καθώς ο ξένος Τύπος κάνει λόγο για επικείμενες κρατικοποιήσεις τραπεζών στην Ιρλανδία.

Η μετοχή της Bank of Ireland υποχωρεί περισσότερο από 15%, ενώ πτωτικά κινούνται οι μετοχές των Banco Santander, Barclays και Deutsche Bank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v