Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στις "μεγάλες" ευρωαγορές

Μικτή εικόνα επικράτησε στις ευρωαγορές, καθώς το δυνατό κλείσιμο της Wall χθες, βοήθησε τους «μεγάλους» δείκτες, ενώ οι περιφερειακοί παρέμειναν υπό πίεση. Αργία στις ΗΠΑ για την Ημέρα των Ευχαριστιών.

Μικτή εικόνα επικράτησε στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς το δυνατό κλείσιμο της Wall Street χθες, βοήθησε τα «μεγάλα» χρηματιστήρια, ενώ οι περιφερειακοί δείκτες παρέμειναν υπό πίεση εξαιτίας φόβων για την κρίση χρεών στην ευρωζώνη.

Αναλυτικά στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 ενισχύθηκε 0,74% στις 5.698,93 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο  DAX 30 με κέρδη 0,82% στις 6.879,66 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 υψηλότερα 0,34% στις 3.760,42 μονάδες.

Τα αμερικανικά χρηματιστήρια παραμένουν σήμερα κλειστά και θα υπολειτουργήσουν αύριο, για τον εορτασμό της Ημέρας των Ευχαριστιών, και οι υποτονικοί όγκοι συναλλαγών καθρεφτίστηκαν και στις ευρωαγορές.

Τα περισσότερα κέρδη για τον βρετανικό δείκτη FTSE 100 προκάλεσαν οι μετοχές real-estate καθώς και αρκετές μεταλλευτικές. Η Anglo American κερδίζει 1,6%.

Τα μεγαλύτερα κέρδη στον δείκτη απεκόμισε η Capital Shopping Centres Group (+13%), μετά την αρχική προσφορά της Simon Property Group για την εξαγορά της.

Στην Γερμανία σημαντικά κέρδη απεκόμισαν οι αυτοκινητοβιομηχανίες.

Οι πιέσεις εξαιτίας της κρίσης χρεών στην ευρωζώνη συνεχίστηκαν στις τράπεζες, και η Societe Generale εμφάνισε πτώση 1,3% ενώ η UniCredit 1,55%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v