Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρή ανάκαμψη στις ευρωαγορές

Ισχυρά κέρδη στις ευρωαγορές καθώς οι επενδυτές εστιάζουν στις αγοραστικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται πλέον κυρίως στον τραπεζικό κλάδο. Η προσοχή εστιάζεται στην δημοπρασία εντόκων της Πορτογαλίας.

Ισχυρά κέρδη καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές καθώς φαίνεται πως οι επενδυτές εστιάζουν στις αγοραστικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται πλέον κυρίως στον τραπεζικό κλάδο. Οι αναλυτές ωστόσο, επισημαίνουν ότι η κατάσταση μπορεί να αποδειχθεί ευμετάβλητη, ιδιαίτερα καθώς σήμερα αναμένεται μία κρίσιμη δημοπρασία ομολόγων από την Πορτογαλία.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός δείκτης DAX 30 ενισχύεται κατά1,21% στις 6769 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει άνοδο κατά 0,95% στις 3644 μονάδες και ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατ΄α0,93% στις 5579 μονάδες.

Ισχυρή ανάκαμψη καταγράφεται στο χρηματιστήριο της Ισπανίας, όπου ο δείκτης ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 2,1%. Στην Πορτογαλία, ο δείκτης PSI καταγράφει άνοδο 0,77% στις 7379 μονάδες, ενώ ο ιταλικός ΜΙΒ ενισχύεται κατά 1,23% στις 1934 μονάδες.

Νωρίτερα και οι ασιατικές αγορές κινήθηκαν ανοδικά με τον δείκτη MSCI Ασίας Ειρηνικού να κλείνει με άνοδο 1,1%.

Η προσοχή των αγορών εστιάζεται στην σημερινή δημοπρασία ετήσιων ομολόγων της Πορτογαλίας από την οποία στόχος είναι η άντληση 500 εκατ. ευρώ. Επισημαίνεται ότι χθες μετά το κλείσιμο των αγορών υπήρξε προειδοποίηση από την Standard & Poor's για ενδεχόμενη υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Πορτογαλίας. Σε δημοπρασία κρατικών τίτλων προχωρά αύριο και η Ισπανία, ενώ η προσοχή αναμένεται να επικεντρωθεί και στην αυριανή σύνοδο της ΕΚΤ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v