Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτική άνοδος στις ευρωαγορές

Συγκρατημένη άνοδος στις ευρωαγορές, ενώ αρνητικό πρόσημο παρουσιάζουν τα futures της Wall Street, καθώς η αγορά αναμένει μπαράζ αποτελεσμάτων τριμήνου. Ανοδικά ο τραπεζικός κλάδος, πιέσεις για μεταλλευτικές.

Διστακτική άνοδος καταγράφεται στις ευρωπαϊκές αγορές, ενώ αρνητικό πρόσημο εξακολουθούν να παρουσιάζουν τα futures των μεγαλύτερων χρηματιστηριακών δεικτών στη Wall Street, καθώς η αγορά αναμένει μπαράζ αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,42% στις 6.519 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει οριακή άνοδο 0,09% στις 3.830 μονάδες και ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει κέρδη 0,30% στις 5.720 μονάδες. Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά 0,22% στις 10.846 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI ενισχύεται κατά 0,62% στις 7.859 μονάδες και ο ιταλικός ΜΙΒ καταγράφει κέρδη 0,69% στις 21.207 μονάδες.

Ανοδικά κινείται κυρίως ο τραπεζικός κλάδος και οι αναλυτές επισημαίνουν ενδείξεις εξομάλυνσης της κατάστασης στην ευρωπαϊκή διατραπεζική αγορά, καθώς το Euribor ενισχύθηκε στο υψηλότερο επίπεδο 15 μηνών, στο 1%.

Πιέσεις πάντως εξακολουθεί να δέχεται ο μεταλλευτικός κλάδος. Η εγκατάλειψη των σχεδίων κοινοπραξίας μεταξύ της BHP Billiton και της Rio Tinto αποτέλεσε μία ακόμη αφορμή για διόρθωση, καθώς και οι τιμές των μετάλλων κινούνται πτωτικά. Διορθωτικές κινήσεις καταγράφονται παράλληλα και στο δολάριο, μετά και την ομιλία του επικεφαλής της Fed, κ. Ben Bernanke.

Κάθετη πτώση σημειώνει η μετοχή της Philips Electronics. Η εταιρία, αν και ανακοίνωσε τριπλασιασμό κερδοφορίας για το τρίτο τρίμηνο, δήλωσε πως έιναι επιφυλακτική για την πορεία των κερδών στο τέταρτο τρίμηνο.

Οι επενδυτές αναμένουν τώρα τα αποτελέσματα της Citigroup, της Halliburton και της ΙΒΜ, ενώ όσον αφορά στα μακροοικονομικά μεγέθη αναμένονται τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή των ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v