Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα στις ευρωαγορές

Μικρές απώλειες καταγράφουν ευρωαγορές και futures της Wall, καθώς στο επίκεντρο βρίσκονται και πάλι οι τράπεζες. Ενδείξεις για τις προθέσεις της Fed θα αναζητήσουν οι επενδυτές από την κατάθεση Bernanke.

Συνεχίζονται οι τραπεζικές πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές καθώς διατηρείται η νευρικότητα και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Στο επίκεντρο βρίσκεται και πάλι η ευρωπαϊκή κρίση χρέους, ενώ οι επενδυτές αναμένουν την αποψινή ομιλία του επικεφαλής της Fed, Ben Bernanke.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός δείκτης DAX 30 υποχωρεί κατά 0,36% στις 6224 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει απώλειες 0,91% και ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,20% στις 5558 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά 0,15%, ο πορτογαλικός PSI ενισχύεται οριακά κατά 0,12% (μετά και την δημοσιοποίηση του προσχεδίου του προϋπολογισμού για το 2011) ενώ ο ιταλικός ΜΙΒ υποχωρει κατά 0,25%.

Παρόμοιο το κλίμα και στην Wall Street όπου τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών καταγράφουν μικρές απώλειες.

Πτωτικά κινείται κυρίως ο τραπεζικός κλάδος, ενώ η μετοχή της Allied Irish Bank καταγράφει ελεύθερη πτώση με απώλειες 18%, αφού η κυβέρνηση του Δουβλίνου αποκάλυψε το συνολικό κόστος διάσωσής της, αλλά και του ευρύτερο ιρλανδικού τραπεζικού κλάδου. Ο Stoxx Europe Banking Index καταγράφει απώλειες 0,6% μετά και την υποβάθμιση της Ισπανίας από την Moody΄s

Και οι δύο ειδήσεις ωστόσο, φαίνεται πως είχαν προεξοφληθεί από τις αγορές, καθώς το ευρώ ανακάμπτει πάνω από τα 1,3660 δολ., ενώ καταγράφεται περιορισμός στα spread των ιρλανδικών και των ισπανικών ομολόγων

Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι η νευρικότητα διατηρείται στην αγορά εν αναμονή της αποψινής κατάθεσης του Ben Bernanke στην Γερουσία, στην οποία οι αγορές θα αναζητήσουν ενδείξεις για το εάν θα υπάρχει ή όχι νέα ποσοτική χαλάρωση για την στήριξη της αμερικανικής οικονομίας.

Παράλληλα, αναμένεται μπαράζ μακροοικονομικών μεγεθών από τις ΗΠΑ, εκ των οποιών και η τελική αναθεώρηση των ρυθμών ανάπτυξης β΄ τριμήνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v