Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα κινεζικά στοιχεία στηρίζουν τις ευρωαγορές

Παίρνοντας την σκυτάλη από την ανοδική πορεία στην Wall και την Ασία και με στήριξη από τα ευοίωνα στοιχεία για την κινεζική οικονομία, οι ευρωπαϊκές αγορές καταγράφουν άνοδο, παρά τα ισχυρά κέρδη του ευρώ.

Παίρνοντας την σκυτάλη από την ανοδική πορεία στην Wall και την Ασία και με στήριξη από τα ευοίωνα στοιχεία για την κινεζική οικονομία, οι ευρωπαϊκές αγορές καταγράφουν άνοδο.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός δείκτης DAX 30 ενισχύεται κατά 0,44% στις 6303 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει κέρδη 0,61% στις 3785 μονάδες και ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,53% στις 5607μονάδες.
Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 0,22% στις 10611 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει κέρδη 0,68% στις 7524 μονάδες και ο ιταλικός ΜΙΒ ενισχύεται κατά 0,47% στις 20637 μονάδες

Ο δείκτης δραστηριοτήτων ΡΜΙ μεταποιητικού κλάδου της HSBC για την Κίνα ενισχύθηκε για δεύτερο συνεχή μήνα τον Σεπτέμβριο και μάλιστα σε υψηλό πέντε μηνών. Εξέλιξη που ενισχύει την άποψη ότι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη ανακάμπτει. Παράλληλα, η μεταλλευτική Vale προέβλεψε ανάκαμψη της ζήτησης χάλυβα στην Κίνα από το 2011.

Οι εξελίξεις αυτές οδηγούν σε κέρδη τον μεταλλευτικό κλάδο στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια..

Πιέσεις όμως, δέχεται ο κλάδος του λιανικού εμπορίου και ειδικότερα η μετοχή της Hennes & Mauritz, της οποίας τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου ήταν δυσμενέστερα των προβλέψεων.

Επισημαίνεται ότι στις 12:00 ώρα Ελλάδος αναμένονται στοιχεία καταναλωτικής εμπιστοσύνης και οικονομικού κλίματος ευρωζώνης, που ενδεχομένως να δώσουν βραχυπρόθεσμο τόνο στις αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v