Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο κόκκινο οι ευρωπαϊκές αγορές

Στο κόκκινο οι ευρωπαϊκές αγορές μετά τις πιέσεις που καταγράφηκαν στη Wall αλλά και σε ασιατικές αγορές και με το ενδιαφέρον να εστιάζεται εκ νέου στα προβλήματα της ευρωπαϊκής περιφέρειας.

Στο κόκκινο οι ευρωπαϊκές αγορές μετά τις πιέσεις που καταγράφηκαν στη Wall αλλά και στις ασιατικές αγορές και με το ενδιαφέρον να εστιάζεται εκ νέου στα προβλήματα της ευρωπαϊκής περιφέρειας.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,74% στις 6.232 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει απώλειες 0,84% στις 3.734 μονάδες και ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,71% στις 5.533 μονάδες.

Δυσμενέστερο το κλίμα στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, με τον ισπανικό ΙΒΕΧ να υποχωρεί σε ποσοστό 1,67% στις 10.435 μονάδες, τον πορτογαλικό PSI να καταγράφει απώλειες 0,64% στις 7.438 μονάδες και τον ιταλικό ΜΙΒ να υποχωρεί κατά 1,17% στις 20.352 μονάδες.

Η Standard & Poor's δήλωσε πως το κόστος ανακεφαλαίωσης της ιρλανδικής Anglo Irish Bank ενδέχεται να ξεπεράσει τα 35 δισ. ευρώ, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο υποβάθμισης της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ιρλανδίας.

Η εξέλιξη αυτή, σε συνδυασμό με την εκτίμηση του Reuters ότι ίσως υπάρξει αυτήν την εβδομάδα υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ισπανίας από τη Moody's, δημιουργεί νέες πιέσεις στο ήδη τεταμένο κλίμα για την ευρωπαϊκή περιφέρεια αλλά και για τον ευρωπαϊκό χρηματοοικονομικό κλάδο.

Έντονες πιέσεις (μεγαλύτερες του 7%) δέχεται η μετοχή της Michelin, η οποία ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τάξεως των 12 δισ. ευρώ.

Οι αγορές αναμένουν κρίσιμα μακροοικονομικά μεγέθη αργότερα, εκ των οποίων και η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v