Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στάση αναμονής στις ευρωαγορές ενόψει ΕΚΤ

Οριακές μεταβολές στις ευρωαγορές μετά την αναμενόμενη απόφαση διατήρησης των επιτοκίων στο 1%. Οι επενδυτές αναμένουν την συνέντευξη Τύπου και τα σχόλια για την ευρωπαϊκή ανάπτυξη και το πρόγραμμα στήριξης των τραπεζών.

Οριακές μεταβολές καταγράφονται στις ευρωπαϊκές αγορές μετά την -προεξοφλημένη όπως αποδεικνύεται- ανακοίνωση της ΕΚΤ για τη διατήρηση των επιτοκίων στο ιστορικά χαμηλό επίπεδο του 1%.

Η προσοχή εστιάζει στην προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου του επικεφαλής της ΕΚΤ για τη συνέχιση του έκτακτου προγράμματος στήριξης των τραπεζών και τις προβλέψεις για την ευρωπαϊκή οικονομία. 

Έτσι, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί σε ποσοστό 018%, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,14% και ο βρετανικός FTSE 100 σε ποσοστό 0,13%. Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί 0,06% και ο πορτογαλικός PSI σε ποσοστό 0,3%.

Λίγο νωρίτερα, η Eurostat επιβεβαίωσε ότι η ευρωζώνη αναπτύχθηκε κατά 1% το δεύτερο τρίμηνο, αν και αναβάθμισε τα στοιχεία ανάπτυξης σε ετήσια βάση στο 1,9% από αρχική εκτίμηση στο 1,7%.

Από πλευράς εταιρικών αποτελεσμάτων, η μετοχή της Pernod Ricard δέχεται πιέσεις αφού η εταιρία ανακοίνωσε μείωση των πωλήσεών της για την οικονομική χρήση του 2010.

Ανοδικά κινείται, πάντως, ο κλάδος των αυτοκινητοβιομηχανιών, με τον STOXX Europe Automobiles & Parts να καταγράφει κέρδη 0,7% καθώς η γερμανική Daimler ανακοίνωσε πως οι πωλήσεις των Daimler, Mercedes-Benz και Smart αυξήθηκαν τον Αύγουστο στις ΗΠΑ κατά 7,4%.

Η βραχυπρόθεσμη πορεία των αγορών ενδέχεται να επηρεαστεί και από τα μακροοικονομικά μεγέθη που ανακοινώνονται αργότερα για την αμερικανική οικονομία. Συγκεκριμένα, οι αγορές περιμένουν τα στοιχεία για τις νέες βιομηχανικές παραγγελίες, τις εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών αλλά και τις εβδομαδιαίες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v