Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα στις ευρωπαϊκές αγορές

Νευρικότητα στην πρώτη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου για τις ευρωαγορές μετά τον απογοητευτικό Αύγουστο. Στο επίκεντρο η μείωση των λιανικών πωλήσεων στη Γερμανία, επιβράδυνση του ΡΜΙ ευρωζώνης και η Vivendi

Ύστερα από έναν καθ' όλα απογοητευτικό Αύγουστο, οι ευρωαγορές επιδεικνύουν νευρικότητα και κατά την πρώτη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου.

Η αιφνιδιαστική μείωση των λιανικών πωλήσεων στη Γερμανία και η εικόνα επιβράδυνσης που σκιαγραφείται για τον ευρωπαϊκό κλάδο μεταποίησης δημιουργούν κλίμα διστακτικότητας στις ευρωπαϊκές αγορές, εν αναμονή μάλιστα και κρίσιμων στοιχείων για την αμερικανική οικονομία το απόγευμα.

Έτσι, ο γερμανικός DAX 30 βρίσκεται στο -0,33%, ο γαλλικός CAC 40 στο +0,19% και ο βρετανικός FTSE 100 στο +0,47%. Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 0,29%, ο πορτογαλικός PSI βρίσκεται στο -0,33% και ο ιταλικός ΜΙΒ στο -0,35%.

Ο δείκτης FTSE All-World, αφού κατέγραψε τον Αύγουστο απώλειες 3,5%, σήμερα ενισχύεται κατά 0,3%.

Ανοδικά κινείται στη σημερινή συνεδρίαση η μετοχή της γαλλικής Vivendi, αφού ανακοίνωσε αύξηση εσόδων μεγαλύτερη των προβλέψεων των αναλυτών. Κέρδη καταγράφει και η μετοχή της
Intercontinental Hotels Group, μετά την αναβάθμιση της σύστασης από τη Morgan Stanley σε "overweight".

Νωρίτερα, θετικό πρόσημο είχαν καταγράψει οι περισσότερες ασιατικές αγορές, μετά τις έντονες ρευστοποιήσεις της χθεσινής συνεδρίασης, και με στήριξη από τα ευνοϊκά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την Κίνα (ανάκαμψη του δείκτη ΡΜΙ του κλάδου της βιομηχανίας) και την Αυστραλία (ρυθμός ανάπτυξης β΄ τριμήνου υψηλότερος των εκτιμήσεων).

Οι ειδήσεις από τη Γερμανία όμως ήταν αιφνιδιαστικές, με μείωση των λιανικών πωλήσεων, για δεύτερο συνεχή μήνα, τον Ιούλιο, κατά 0,3%. Παράλληλα, τα στοιχεία του Markit δείχνουν επιβράδυνση του δείκτη ΡΜΙ ευρωζώνης τον Αύγουστο, στο χαμηλότερο σημείο έξι μηνών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v