Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακές μεταβολές στις ευρωαγορές

Οριακές μεταβολές καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές και μικρά κέρδη παρουσιάζουν τα futures της Wall, εν αναμονή της ανακοίνωσης των στοιχείων για το αμερικανικό ΑΕΠ αλλά και της ομιλίας Bernanke

Οριακές μεταβολές καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές και μικρά κέρδη στα futures της Wall, εν αναμονή της ανακοίνωσης των στοιχείων για το αμερικανικό ΑΕΠ αλλά και των δηλώσεων που θα κάνουν οι κεντρικοί τραπεζίτες της Fed και της ΕΚΤ αργότερα σήμερα. Τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι μεταλλευτικές, οι πετρελαϊκές και ο τραπεζικός κλάδος.

Έτσι, ο γερμανικός DAX 30 βρίσκεται στο -0,04%, ο γαλλικός CAC 40 στο -0,15%% και ο βρετανικός FTSE 100 στο +0,01%. Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 0,4%, ο πορτογαλικός PSI βρίσκεται στο +-,12% και ο ιταλικός MIB στο -0,07%.

Από τις αρχές Αυγούστου, και με τα συνεχιζόμενα απογοητευτικά στοιχεία κυρίως από την αμερικανική οικονομία, οι ευρωπαϊκές αγορές δέχονται πιέσεις καθώς εντείνονται οι ανησυχίες περί διεθνούς επιβράδυνσης.

Κατά συνέπεια, η σημερινή αναθεώρηση (στις 15:30 ώρα Ελλάδος) των αμερικανικών ρυθμών ανάπτυξης για το β΄ τρίμηνο αποκτά βαρύνουσα σημασία, δεδομένου ότι οι αναλυτές προβλέπουν πτωτική αναθεώρηση στο 1,4% από αρχική εκτίμηση στο 2,4%. Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου μάλιστα δήλωσε πως ο Πρόεδρος Obama, αν και βρίσκεται σε διακοπές, παρακολουθεί στενά τα στοιχεία για την αμερικανική ανάπτυξη και ενδέχεται να προβεί σε δηλώσεις.

Εν μέσω αυτού του κλίματος, διεξάγεται το ετήσιο συνέδριο της Fed στο Jackson Hole και σήμερα αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι ομιλίες του επικεφαλής της Fed, κ. Ben Βernanke, αλλά και του Ευρωπαίου ομολόγου του, κ. Jean-Claude Trrichet. Οι αναλυτές επισημαίνουν πως ιδιαίτερα η ομιλία του κ. Bernanke ενδέχεται να επηρεάσει σημαντικά τη βραχυπρόθεσμη πορεία των αγορών, καθώς οι επενδυτές αναζητούν ενδείξεις για τον τρόπο αντιμετώπισης της αμερικανικής επιβράδυνσης από τη Fed.

Μεγάλες απώλειες καταγράφει σήμερα η μετοχή της EADS μετά το δημοσίευμα της Les Echo βάσει του οποίου η EADS θα προχωρήσει σε μείωση της παραγωγής της. Πιέσεις δέχεται επίσης η μετοχή της Commerzbank αφού δημοσιεύματα την φέρουν να σχεδιάζει αύξηση μετοχικού της κεφαλαίου

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v