Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα στις ευρωπαϊκές αγορές

Νευρικότητα στις ευρωαγορές μετά τις έντονες πιέσεις νωρίτερα στην Ασία και χθες στη Wall. Οι επενδυτές προσπαθούν να ξεδιαλύνουν την εικόνα από το μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων, την υποβάθμιση της Ιρλανδίας.

Η νευρικότητα είναι το βασικό χαρακτηριστικό στις ευρωπαϊκές αγορές μετά τις έντονες πιέσεις που δέχθηκαν νωρίτερα τα χρηματιστήρια της Ασίας και χθες η Wall Street, ενώ στο επίκεντρο των συζητήσεων βρίσκεται και η υποβάθμιση της Ιρλανδίας από την S&P, που δημιουργεί εκ νέου ανησυχίες για την πορεία της ευρωπαϊκής περιφέρειας.

Εν μέσω μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων και περιμένοντας κρίσιμα μακροοικονομικά μεγέθη από τη Γερμανία και τις ΗΠΑ, οι επενδυτές στις ευρωπαϊκές αγορές κινούνται προσεκτικά, με αποτέλεσμα τις περιορισμένες απώλειες για τους μεγαλύτερους χρηματιστηριακούς δείκτες.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 βρίσκεται στο -0,2%, ο γαλλικός CAC 40 στο -0,36% και ο βρετανικός FTSE 100 στο -0,26%. Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ βρίσκεται στο -0,54%, ο πορτογαλικός PSI στο -0,22% και ο ιταλικός MIB στο -0,19%.

Στο επίκεντρο βρίσκεται ο μεταλλευτικός κλάδος μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων της BHP Billiton, η οποία, αν και πέτυχε υπερδιπλασιασμό των κερδών της για το οικονομικό της έτος, δήλωσε πως παραμένει "επιφυλακτική για τη βραχυπρόθεσμη πορεία της διεθνούς οικονομίας".

Η προσοχή των επενδυτών εστιάζει επίσης στα αποτελέσματα της Tullow Oil (διπλασιασμός κερδών για το πρώτο εξάμηνο, αλλά μείωση της παραγωγής) και της Heineken, η οποία ανακοίνωσε αύξηση κερδών πρώτου εξαμήνου κατά 42%, όμως επίσης δήλωσε "επιφυλακτική για τη βραχυπρόθεσμη πορεία κατανάλωσης μπίρας στις ΗΠΑ και στην Ε.Ε., λόγω των αδύναμων καταναλωτικών δαπανών".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v