Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Πτωτικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές με πιέσεις κυρίως στον ενεργειακό και τον μεταλλευτικό κλάδο, παίρνοντας τη σκυτάλη από την Ασία, όπου ο Nikkei έκλεισε σε χαμηλό 15 μηνών.

Πτωτικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές με τον μεταλλευτικό και τον ενεργειακό κλάδο να δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις, καθώς και η τιμή του πετρελαίου ακολουθεί πτωτική πορεία.

Έτσι, ο FTSEurofirst 300 βρίσκεται στο -1%, ο γερμανικός DAX 30 στο -0,72%, ο γαλλικός CAC 40 στο -1,27% και ο βρετανικός FTSE 100 στο -0,78%. Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ βρίσκεται στο -1.25%, ο πορτογαλικός PSI στο -0,42% και ο ιταλικός ΜΙΒ στο -1,05%.

Η τιμή του αργού πετρελαίου στην αγορά της Νέας Υόρκης υποχωρεί για πέμπτη συνεχή συνεδρίαση κάτω από τα 73 δολ./βαρέλι καθώς οι αναλυτές προβλέπουν μείωση της ζήτησης συνεπεία της επιβράδυνσης της διεθνούς οικονομίας. Η μείωση της τιμής του πετρελαίου, σε συνδυασμό με τα απογοητευτικά αποτελέσματα ορισμένων ενεργειακών ομίλων, όπως είναι η Antofagasta και η Cairn Energy, προκαλεί πτωτικές πιέσεις στον ευρύτερο ενεργειακό κλάδο.

Η προσοχή των αγορών στρέφεται στα στοιχεία για τις νέες βιομηχανικές παραγγελίες της ευρωζώνης, αλλά κυρίως στα στοιχεία για τις πωλήσεις υπαρχουσών κατοικιών στις ΗΠΑ, αναζητώντας ενδείξεις για το μέγεθος της επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v