Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα στις ευρωπαϊκές αγορές

Νευρικότητα επικρατεί στις ευρωπαϊκές αγορές. Οι ειδήσεις ως προς τις επιθετικές προσφορές εξαγορών δεν καταφέρνουν να δώσουν ώθηση, καθώς επικρατούν οι συζητήσεις για τη διεθνή επιβράδυνση.

Διευρύνονται οι απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές καθώς επικρατούν τελικά οι ανησυχίες για την παγκόσμια αναπτυξιακή επιβράδυνση, μετά τα απογοητευτικά στοιχεία χθες για τις ΗΠΑ αλλά και τα σημερινά δημοσιεύματα, βάσει των οποίων η Γαλλία ετοιμάζεται να προχωρήσει σε υποβάθμιση του επίσημου στόχου για τους ρυθμούς ανάπτυξης.

Έτσι, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί 0,57%, ο γαλλικός CAC 40 0,42% και ο βρετανικός FTSE 100 κατά 0,37%. Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ βρίσκεται στο -0,93%, ο πορτογαλικός PSI στο +0,14% και ο ιταλικός MIB στο -0,85%.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αν και ξεκίνησαν σταθεροποιητικά τη σημερινή συνεδρίαση, ακολουθούν τελικά το αρνητικό κλίμα που επικράτησε χθες στη Wall αλλά και σήμερα στην Ασία, όπου ο Nikkei κλείνει στο -2%.

Παράλληλα, δημοσίευμα της "Le Figaro" αποκαλύπτει ότι το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να προχωρήσει σε υποβάθμιση του στόχου ανάπτυξης για το 2011 στο 2% έναντι αρχικής εκτίμησης 2,5%.

Στο επίκεντρο, πάντως, βρίσκεται ο κλάδος των φυσικών πόρων. Μετά την επιθετική προσφορά εξαγοράς της Potash Corp. από την BHP Billiton, η Korean National Oil Company επίσης προχωρά σε επιθετική προσφορά εξαγοράς της βρετανικής Dana Petroleum, η οποία ενισχύεται περισσότερο από 5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v