Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα στις ευρωπαϊκές αγορές

Αρνητικό πρόσημο στις ευρωπαϊκές αγορές και μεικτή εικόνα στα futures της Wall, μετά τα ισχυρά κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης και ενώ διατηρείται η συζήτηση για την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας.

Αρνητικό πρόσημο καταγράφουν οι ευρωπαϊκές μετοχές ενώ μεικτή εικόνα παρουσιάζουν τα futures της Wall, μετά τα ισχυρά κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης και ενώ διατηρείται η συζήτηση για την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας.

Έτσι, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά -0,3%, ο γαλλικός CAC 40 κατά -0,43% και ο βρετανικός FTSE 100 κατά -0,67%. Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ ύποχωρεί κατά -0,3%, ο πορτογαλικός PSI κατά -0,5% και ο ιταλικός ΜΙΒ κατά -0,52%.

Πτωτικά κινείται κυρίως ο πετρελαϊκός και ο μεταλλευτικός κλάδος, που δέχεται πιέσεις από την υποχώρηση της τιμής του πετρελαίου. Τα συμβόλαια αμερικανικού αργού για τον Σεπτέμβριο βρίσκονται στα 75,22 δολ/βαρέλι καταγράφοντας απώλειες 4% τον Αύγουστο, λόγω της συνεχιζόμενης συζήτησης για την επιβράδυνση της διεθνούς οικονομίας.

Στο επίκεντρο βρίσκεται η μετοχή της BHP Billiton, η οποία προχωρά σε επιθετική προσφορά εξαγοράς για την καναδική εταιρεία λιπασμάτων Potash Corp, αξίας 40 δις δολ. Η μετοχή της BHP Billiton στο χρηματιστήριο του Λονδίνου υποχωρεί σχεδόν κατά 2%

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v