Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρά κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές

Ισχυρά κέρδη καταγράφουν οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, ενώ ανοδικά κινούνται και τα futures της Wall Street, καθώς η προσοχή των επενδυτών επιστρέφει στην θετική εικόνα των εταιρικών αποτελεσμάτων.

Ισχυρά κέρδη καταγράφουν οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, ενώ ανοδικά κινούνται και τα futures της Wall Street καθώς η προσοχή των επενδυτών επιστρέφει στην θετική εικόνα των εταιρικών αποτελεσμάτων.

Έτσι, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 1,26%, ο γαλλικός CAC 40 σε ποσοστό 1,40% και ο βρετανικός FTSE 100 κατά 1,04%. Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει ποσοστό 0,76%, ο πορτογαλικός PSI 1,03% και ο ιταλικός ΜΙΒ +0,94%.

Οι αναλυτές πάντως επισημαίνουν πως το χαμηλό επίπεδο του όγκου συναλλαγών, δεν επιτρέπει την διεξαγωγή συμπερασμάτων για την μετέπειτα πορεία των αγορών.

Η συνεδρίαση πάντως, ξεκίνησε με τις ανακοινώσεις εντυπωσιακών αποτελεσμάτων και αναβάθμιση του στόχου κερδοφορίας από την Carlsberg. Λίγο αργότερα, η Wienerberger AG ανακοίνωσε επιστροφή στην κερδοφορία, δίνοντας την αφορμή για άνοδο στις ευρωπαϊκές αγορές μετά τις πιέσεις των τελευταίων ημερών και τις συνεχιζόμενες συζητήσεις για τη διεθνή αναπτυξιακή επιβράδυνση.

Οι ειδήσεις αυτές επανέφεραν στο προσκήνιο τη θετική εικόνα από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, καθώς εταιρίες όπως η Siemens και η Daimler έχουν προχωρήσει σε αναβάθμιση στόχων για το έτος. Το 55% των εταιριών του Stoxx Europe 600 που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα τριμήνου ξεπέρασε τις προσδοκίες. Το αντίστοιχο ποσοστό για τον S&P 500 ανέρχεται στο 75%

Σήμερα, η Home Depot ανακοίνωσε για το δεύτερο τρίμηνο του οικονομικού της έτους αύξηση των κερδών της κατά 6,8% στα 1,19 δις. δολ,. Αργότερα, αναμένονται και τα αποτελέσματα της Wall Mart. Στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, η μετοχή της εταιρείας λιπασμάτων Potash Corp, έχει εκτιναχθεί στο +19% αφού απέρριψε προσφορά εξαγοράς από την BHP Billiton, 38,6 δις. δολ. ως «ανεπαρκή»

Θετικές εξελίξεις από πλευράς εταιρικών αποτελεσμάτων, επισκίασαν ακόμη και την αρνητική είδηση για το κλίμα εμπιστοσύνης στην Γερμανία, όπου ο δείκτης οικονομικού κλίματος ZEW υποχώρησε τον Αύγουστο, πολύ περισσότερο από όσο αναμενόταν, στο χαμηλότερο επίπεδο 16 μηνών.

Το απόγευμα αναμένονται κρίσιμα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία (βιομηχανική παραγωγή, εκκινήσεις νέων κατοικιών), τα οποία ενδέχεται να καθορίσουν τη βραχυπρόθεσμη πορεία των αγορών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v