Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρούν οι ευρωαγορές

Πτώση στις ευρωαγορές μετά από μία εβδομάδα έντονης νευρικότητας. Η στήριξη των θετικών στοιχείων ανάπτυξης, αντιστάθμίζεται από τις δυσοίωνες προβλέψεις εταιρειών όπως η Delhaize. Αρνητικά τα futures στη Wall

Αρνητικό πρόσημο παρουσιάζουν οι ευρωπαϊκές αγορές μετά τη νευρικότητα των τελευταίων συνεδριάσεων. Η στήριξη από τα θετικά στοιχεία ανάπτυξης σε ευρωζώνη, αλλά κυρίως στην υπερμηχανή Γερμανία, αντιστάθμίζεται από τις δυσοίωνες προβλέψεις εταιρειών. Στο επίκεντρο βρίσκεται η Delhaize.

Έτσι, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά -0,79%, ο γαλλικός CAC 40  βρίσκεται στο -0,88% και ο βρετανικός FTSE 100 στο -0,43%. Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ στο -1,15%, ο πορτογαλικός PSI -0,28% ενώ ο ιταλικός MIB υποχωρεί κατά -1,09%.
Αρνητικό πρόσημο και στα futures της Wall Street

Πτωτικά κινείται ο κλάδος του λιανικού εμπορίου, αφού η εταιρεία supermarket, Delhaize υποχωρεί κατά 8,4% καθώς προχώρησε σε υποβάθμιση των στόχων της για τα αποτελέσματα 2010

Θετικές ωστόσο, είναι η ειδήσεις από τα μακροοικονομικά μεγέθη. Το ΑΕΠ της ευρωζώνης αναπτύχθηκε το δεύτερο τρίμηνο κατά 1% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του έτους και κατά 1,7% σε ετήσια βάση. Πρόκειται για τους ταχύτερους ρυθμούς ανάπτυξης 3,5 ετών και υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Στο επίκεντρο βρίσκεται η εκτίναξη του γερμανικού ΑΕΠ με τους ταχύτερους ρυθμούς ανάπτυξης 20ετίας κατά 2,2% το δεύτερο τρίμηνο. Καλύτερα των αναμενομένων ήταν και τα στοιχεία για το γαλλικό ΑΕΠ που παρουσίασε αύξηση κατά 0,6% το β΄ τρίμηνο.
Οι επενδυτές περιμένουν και τα στοιχεία για το ΑΕΠ της ευρωζώνης β΄ τριμήνου, τα οποία θα γνωστοποιηθούν αργότερα.

Από πλευράς εταιρικών αποτελεσμάτων, εντυπωσιακή ήταν η ανακοίνωση της γερμανικής χαλυβουργίας ThyssenKrup, η οποία επέστρεψε στην κερδοφορία το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού της έτους, και μάλιστα με κέρδη διπλάσια των εκτιμήσεων, ενώ παράλληλα προχώρησε και σε αναβάθμιση των στόχων της για το 2010. Η εξέλιξη αυτή ωθεί τον ευρύτερο κλάδο των μεταλλευτικών μετοχών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v