Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακές μεταβολές στις ευρωαγορές

Σταθεροποιητικά οι ευρωαγορές μετά την χθεσινή "βουτιά" και ενώ στην Ασία νωρίτερα συνεχίστηκαν οι πιέσεις. Οι διεθνείς ανησυχίες επιβράδυνσης, αντισταθμίζονται από τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα Prudential και Bud

Σταθεροποιητικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές με οριακές μεταβολές για τους χρηματιστηριακούς δείκτες μετά την χθεσινή βουτιά που προκάλεσαν οι διευρυνόμενες ανησυχίες για το ενδεχόμενο παγκόσμιας επιβράδυνσης.

Έτσι, ο γερμανικός DAX 30 βρίσκεται στο +0,02%, ο γαλλικός CAC 40 στο -0,06% και ο βρετανικός FTSE 100 στο -0,04%. Στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ βρίσκεται στο -0,02%, ο πορτογαλικός PSI στο +0,13% και ο ιταλικός FTSE MIB στο +0,25%

Πτωτικά κινείται και σήμερα ο τραπεζικός κλάδος με τον Stoxx Europe 600 Banks να υποχωρεί κατά 0,4%. Ο χρηματοοικονομικός κλάδος άλλωστε, επηρεάζεται περισσότερο από το συνεχιζόμενο κλίμα ανησυχίας για την πορεία της διεθνούς αναπτυξιακής πορείας, που αναζωπυρώθηκε με τις προχθεσινές δηλώσεις Fed και εντάθηκε όταν μπαράζ μακροοικονομικών μεγεθών από την Κίνα, την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ υποδεικνύουν επιβράδυνση των μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη.

Στον αντίποδα ωστόσο, σήμερα κοινοποιήθηκαν αρκετές ευνοϊκές ειδήσεις από το «μέτωπο» των εταιρικών αποτελεσμάτων, καθώς η Prudential ανακοίνωσε επιστροφή στην κερδοφορία, ενώ η Anheuser-Busch InBev, η μεγαλύτερη ζυθοποιεία παγκοσμίως ανακοίνωσε αύξηση κερδών κατά 7,3% στο β΄τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v