Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα στις ευρωαγορές

Νευρικότητα στις ευρωπαικές αγορές μετά τα στοιχεία επιβράδυνσης της κινεζικής οικονομίας και εν αναμονή της συνεδρίασης της Fed. Πτωτικά κινούνται και τα futures της Wall.

Νευρικότητα στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές μετά τα στοιχεία επιβράδυνσης της κινεζικής οικονομίας και εν αναμονή της συνεδρίασης της Fed.

Ο παγκόσμιος δείκτης MSCI World Index υποχωρεί κατά 0,6%. Στην Ευρώπη, ο Stoxx Europe 600 βρίσκεται στο -0,8%, ο γερμανικός DAX 30 βρίσκεται στο -0,73%, ο γαλλικός CAC 40 στο -0,74% και ο βρετανικός FTSE 100 στο -0,46%.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου ο ισπανικός ΙΒΕΧ βρίσκεται στο -0,31%, ο πορτογαλικός PSI στο -0,46% και ο ιταλικός FTSE MIB στο +0,13%

Πτωτικά κινούνται και τα futures της Wall Street, ενώ νωρίτερα, το χρηματιστήριο της Σαγκάης έκλεισε με «βουτιά» -2,9% για τον δείκτη CSI 300.

Η είδηση που συζητείται εντόνως σήμερα άλλωστε, είναι η εκτίναξη του εμπορικού πλεονάσματος στην Κίνα και η αντίστοιχη επιβράδυνση των εισαγωγών η οποία δημιουργεί ανησυχίες για την επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας. Η εξέλιξη αυτή σε συνδυασμό με την εκτίμηση αρκετών αναλυτών, ότι κατά την σημερινή συνεδρίαση, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα αποφασίσει επέκταση της στήριξης από την νομισματική πολιτική με αγορές ομολόγων και ενέσεις ρευστότητας στην αγορά, δημιουργούν τάση κατοχύρωσης κερδών μετά και το χθεσινό μίνι ράλι στις ευρωπαϊκές αγορές.

Στην Ευρώπη, τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφει ο μεταλλευτικός κλάδος – που ήταν και ο μεγαλύτερος ευνοημένος της χθεσινής συνεδρίασης – καθώς υποχωρούν οι τιμές του χαλκού, του κασσίτερου και του πετρελαίου με ποσοστά μεγαλύτερα του 1%.

Πτωτικά κινείται και ο τουριστικός κλάδος μετά την προειδοποίηση της TUI Travel πως η κερδοφορία έτος θα διαμορφωθεί στο κατώτερο εύρος των προσδοκιών

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v