Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι ευρωαγορές, σε νέο υψηλό 3μήνου

Ανοδικά κινούνται οι ευρωαγορές σε νέο υψηλό τριμήνου με στήριξη από τα αποτελέσματα του τραπεζικού κλάδου. Πτωτικά τα futures της Wall με την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ στο προσκήνιο.

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές σε νέο υψηλό 3 μηνών με στήριξη από τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν για τον τραπεζικό κλάδο. Σταθεροποιητικά τα futures της Wall Street καθώς η προσοχή στρέφεται στα στοιχεία που ανακοινώνονται σήμερα για την ανεργία στις ΗΠΑ

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,42%, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,51% και ο βρετανικός FTSE 100 κατά 0,71%. Στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει κέρδη 0,12%, ο πορτογαλικός PSI υποχωρεί κατά - 0,09% και ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφει ενίσχυση +0,69%

Η βιομηχανική παραγωγή στην Γερμανία αιφνιδιαστικά μειώθηκε τον Ιούνιο κατά 0,6%, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν ενίσχυση και μάλιστα κατά 0,7% βάσει δημοσκόπησης του Reuters. Μείωση της βιομηχανικής παραγωγής ανακοινώθηκε και για την Βρετανία, κατά 0,5% ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν ενίσχυση κατά 0,2%

Ο αρνητικός αντίκτυπος από αυτά τα μακροοικονομικά μεγέθη αντισταθμίζεται από τις θετικές ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων κυρίως για τον τραπεζικό κλάδο.

Στο επίκεντρο βρίσκεται ο τραπεζικός κλάδος με την μετοχή της Royal Bank of Scotland να ενισχύεται περισσότερο από 3%, καθώς η βρετανική τράπεζα, παρά τις αντίθετες προβλέψεις, ανακοίνωσε επιστροφή στην κερδοφορία για το β΄ τρίμηνο, για πρώτη φορά μετά το 2007.

Θετικά κρίνονται και τα αποτελέσματα της Allianz, καθώς οι αγορές στάθηκαν περισσότερο στην ενίσχυση των λειτουργικών κερδών της γερμανικής ασφαλιστικής και όχι στην μείωση των καθαρών της κερδών που επηρεάστηκαν από την μείωση των εσόδων από την πώληση τον Απρίλιο μετοχών στην ICBC έναντι 115 εκατ. ευρώ, ενώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι είχε αποκομίσει κέρδη της τάξης των 666 εκατ. ευρώ από την πώληση του μεριδίου στην συγκεκριμένη τράπεζα.

Από τις εταιρείες που μετέχουν στον Stoxx 600 και έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα τριμήνου, το 52% ξεπέρασε τις προσδοκίες. Στις ΗΠΑ, από τις περίπου 400 εταιρείες του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα τριμήνου, το 78% ξεπερνά τις προσδοκίες, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.

Η προσοχή επικεντρώνεται σήμερα στα αποτελέσματα που ανακοινώνει η ΑΙG αλλά κυρίως, στα στοιχεία για την ανεργία των ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v