Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρές απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές

Μικρές απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές εν μέσω νέου μπαράζ αποτελεσμάτων με κυρίαρχο τον τραπεζικό κλάδο. Οι νέες ανησυχίες για την αναπτυξιακή πορεία των ΗΠΑ επηρεάζουν ασιατικά χρηματιστήρια και δολάριο

Οι ανησυχίες για την πορεία της αμερικανικής αναπτυξιακής πορείας επικρατούν διεθνώς στις αγορές, οδηγώντας σε μικρή υποχώρηση τα ευρωπαϊκά και νωρίτερα τα ασιατικά χρηματιστήρια και σε ευρεία υποχώρηση του δολαρίου.

Έτσι, ο γερμανικός DAX υποχωρεί κατά -0,45%, ο γαλλικός CAC 30 κατά -0,42% και ο βρετανικός FTSE 100 κατά -0,79%. Στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ βρίσκεται στο -0,7%, ο ιταλικός FTSE MIB στο -0,74% ενώ κέρδη καταγράφει ο πορτογαλικός PSI στο +0,3%

Με τον ξένο Τύπο να αναφέρεται στο ενδεχόμενο περαιτέρω χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής της Fed λόγω των ανησυχιών για επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας και «ενδεχόμενο εμφάνισης αποπληθωρισμού» όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι Financial Times, οι χρηματιστηριακές αγορές οδηγούνται σε υποχώρηση.

Η διατήρηση του ευρώ πάνω από τα 1,3208 δολ, επίσης συμβάλει στο αρνητικό κλίμα καθώς δημιουργεί ανταγωνιστικό μειονέκτημα για τις ευρωπαϊκές εξαγωγές.

Οι εξελίξεις αυτές, υπερισχύσουν έναντι της θετικής εικόνας που παρουσιάζουν τα εταιρικά αποτελέσματα. Το 56% των εταιρειών του Stoxx 600 που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα τριμήνου έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες. Σήμερα, η μετοχή της Societe General ενισχύεται κατά 2,8% αφού ανακοίνωσε τριπλασιασμό των κερδών της. Αντιθέτως, η μετοχή της Allied Irish Bank υποχωρεί κατά 8,9% μετά την απογοητευτική εικόνα τριμήνου που ανακοίνωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v