Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απώλειες στην Ευρώπη και τα futures της Wall

Νευρικότητα και στροφή των επενδυτών σε «ασφαλείς» τοποθετήσεις καταγράφεται λίγο πριν την επίσημη ανακοίνωση για το αμερικανικό ΑΕΠ. Απώλειες στην Ευρώπη και futures της Wall.

Νευρικότητα και νέα στροφή των επενδυτών στις αποκαλούμενες «ασφαλείς» τοποθετήσεις καταγράφεται λίγο πριν την επίσημη ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου για τον αμερικανικό ρυθμό ανάπτυξης. Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια υποχωρούν, τα futures δείχνουν αρνητικό άνοιγμα για την Wall Street, ενώ ανοδικά κινούνται γεν και αμερικανικά ομόλογα.

Ετσι, ο γερμανικός DAX 30 βρίσκεται στο -0,55%, ο γαλλικός CAC 40 στο -0,52% και ο βρετανικός FTSE 100 στο -0,50%. Στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ βρίσκεται στο -1,17%, ο πορτογαλικός PSI στο -0,36% και ο ιταλικός FTSE MIB στο -0,63%.

Αντιστοίχως, αρνητική εικόνα δείχνουν τα futures για την Wall Street με απώλειες για τον Dow Jones στο -0,28% και τον S&P 500 στο -0,46%.

Έτσι, παρά την ευρύτερη θετική εικόνα από τα εταιρικά αποτελέσματα, οι επενδυτές εστιάζουν στις ανησυχίες για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Λίγες ώρες πριν την επίσημη ανακοίνωση του αμερικανικού ΑΕΠ άλλωστε, το ΔΝΤ δηλώνει ότι οι αμερικανικές τράπεζες ενδέχεται να χρειαστούν επιπλέον κεφάλαια 76 δις. δολ. και πως το αμερικανικό τραπεζικό σύστημα παραμένει ευάλωτο.

Λίγο αργότερα, στελέχη της Moody’s επανέλαβαν την προτροπή τους προς την κυβέρνηση Obama να παρουσιάσει ένα αξιόπιστο σχέδιο αντιμετώπισης των δημοσιονομικών της προβλημάτων.

Ακόμη και στελέχη της Fed, όπως o James Bullard, επικεφαλής της Fed για το St. Louis, δήλωσε πως ενδεχομένως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να χρειαστεί να προχωρήσει εκ νέου σε αγορές κρατικών ομολόγων εάν υπάρξει σημαντική επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας.

Το αποτέλεσμα είναι το ιαπωνικό νόμισμα να καταγράφει κέρδη 0.7% έναντι του δολαρίου στα 86.38 γεν και η απόδοση του 10ετούς Treasury να υποχωρεί κατά 3 μονάδες βάσεις στο 2.96 %

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v