Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές

Οριακές μεταβολές καταγράφουν οι ευρωαγορες καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να ξεδιαλύνουν την εικόνα από την σωρεία των εταιρικών αποτελεσμάτων β΄ τριμήνου. Αρνητικό πρόσημο στις ασιατικές αγορές.

Ήπια κέρδη καταγράφονται στις ευρωπαϊκές αγορές καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να ξεδιαλύνουν την εικόνα από τον καταιγισμό των εταιρικών αποτελεσμάτων δευτέρου τριμήνου.

Έτσι, ο γερμανικός DAX 30 βρίσκεται στο +0,04%, ο γαλλικός CAC 40 στο +0,08% και ο βρετανικός FTSE 100 στο +0,21%.
Στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ στο +0,21%, ο ιταλικός FTSE MIB στο +0,32%, ενώ ο πορτογαλλικος PSI στο -0,72%

Ανάμεσα στις ανακοινώσεις που ξεχωρίζουν είναι εκείνη της Royal Dutsch Shell η οποία δήλωσε υψηλότερη κερδοφορία κατά 15% μετά και από ένα γενναίο πρόγραμμα περικοπής του κόστους λειτουργίας. Η μετοχή της France Telecom επίσης ενισχύεται με ποσοστό μεγαλύτερο του 3,5% μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων της γαλλικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών.

Η Siemens επίσης ανακοίνωσε αύξηση κερδοφορίας και μάλιστα κατά 12%. Μεταξύ των εταιρειών που ανακοίνωσαν αποτελέσματα τριμήνου είναι η BAE Systems, η Sanofi Aventis η Telefonica και η Dassault Systemes.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v