Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενισχύονται τα κέρδη στην Ευρώπη

Κέρδη καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές καθώς η εικόνα από τα εταιρικά αποτελέσματα κρίνεται θετική, ενώ και η UBS προχώρησε σε αναβάθμιση της σύστασής της για τις ευρωαγορές σε "overweight"

Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς η «ετυμηγορία» από τις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων είναι θετική. 

Ετσι, ο Stoxx Europe 600 ενισχύεται κατά 0,5%. Ο γερμανικός DAX 30 βρίσκεται στο +0,75%, ο γαλλικός CAC 40 στο +0,7% και ο βρετανικός FTSE 100 στο +0,71%. Στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ βρίσκεται στο +0,6%, ο ιταλικός FTSE MIB στο +0,9% και ο πορτογαλικός PSI στο -0,14%.

Από τις 121 εταιρείες του Stoxx Euro 600 που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα τριμήνου, το 62% ξεπερνά τις προσδοκίες αναλυτών και επενδυτών.

Επίσης, η UBS προχώρησε σε αναβάθμιση της σύστασής της για τις ευρωπαϊκές αγορές από «neutral» σε «overweright» κάνοντας λόγο για ελκυστικές αποτιμήσεις και ανώτερη των προβλέψεων αναπτυξιακή πορεία.

Η μετοχή της AstraZeneca ενισχύεται κατά 4,5% μετά την ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων της φαρμακευτικής. Από τις εταιρικές ανακοινώσεις που ξεχωρίζουν σήμερα είναι η Shell, η Siemens, η Cap Gemini και France Telecom.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v