Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακές μεταβολές στην Ευρώπη

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης βρίσκονται οι ευρωπαϊκές αγορές εν αναμονή των κρίσιμων στοιχείων για το αμερικανικό ΑΕΠ σήμερα και εν μέσω νέου μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων. Απώλειες νωρίτερα στην Ασία.

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης βρίσκονται οι ευρωπαϊκές αγορές εν αναμονή των κρίσιμων στοιχείων για το αμερικανικό ΑΕΠ σήμερα.

Έτσι, ο γερμανικός DAX 30 βρίσκεται στο -0,07%, ενώ ο γαλλικός  CAC 40 στο +0,07% και ο βρετανικός FTSE 100 στο +0,14%
Μεικτή εικόνα παρουσιάζουν και τα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού Νότου, καθώς ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά -0,82%, ο ιταλικός ΜΙΒ στο -0,38% ενώ ο πορτογαλικός PSI ενισχύεται κατά 0,32%.

Υποχώρηση καταγράφουν οι τραπεζικές μετοχές.

Αντιθέτως, ισχυρά κέρδη παρουσιάζουν οι μετοχές της Alcatel Lucent, της Renault και της EADS που ανακοίνωσαν ισχυρότερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα.

Από πλευράς εταιρικών κερδών, από τις 121 εταιρίες του Stoxx Euro 600 που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα τριμήνου, το 62% ξεπερνά τις προσδοκίες αναλυτών και επενδυτών

Η αγορά πάντως, φαίνεται σήμερα δεν εστιάζεται στα εταιρικά αποτελέσματα, αλλά στα στοιχεία για την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας. Στις 15:30 ώρα Ελλάδος ανακοινώνονται τα στοιχεία για το ΑΕΠ των ΗΠΑ β΄ τριμήνου για το οποίο προβλέπεται επιβράδυνση στο 2,5% από 2,7% το προηγούμενο τρίμηνο

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v