Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό τριών μηνών η Ευρώπη

Σε υψηλό 3 μηνών η Ευρώπη, με μίνι ράλι στον τραπεζικό κλάδο. Το 60% των εταιριών του Stoxx 600 ξεπέρασε τις προσδοκίες στα αποτελέσματα. Ισχυρή άνοδο δείχνουν τα futures της Wall.

Σε υψηλό τριών μηνών βρίσκονται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με στήριξη κυρίως από τον τραπεζικό κλάδο, που καταγράφει σημαντική ενίσχυση μετά και τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν η BNP Paribas και η HSBC.

Η μετοχή της BNP Paribas καταγράφει κέρδη μεγαλύτερα του 4% αφού ανακοίνωσε αύξηση των κερδών της κατά 31% στο β΄ τρίμηνο. Αντιστοίχως, η μετοχή της HSBC ενισχύεται κατά 4,7% καθώς ανακοίνωσε διπλασιασμό των κερδών της για το α΄ εξάμηνο του έτους. Θετικά ήταν επίσης τα αποτελέσματα της Linde AG.

Έτσι, ο Stoxx Europe 600 ενισχύεται κατά 1,9%, ενώ από τις αρχές του έτους καταγράφει άνοδο 12%. Ο γερμανικός DAX 30 βρίσκεται στο +1,67%, ο γαλλικός CAC 40 στο +2,04% και ο βρετανικός FTSE 100 στο +1,97%.
Στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού Νότου ο ισπανικός ΙΒΕΧ βρίσκεται στο +1,79%, ο πορτογαλικός PSI στο +0,8% και ο ιταλικός FTSE MIB στο +1,17%.

Ισχυρή άνοδος σημειώνεται και στη Wall καθώς τα futures για τον S&P 500 καταγράφουν ενίσχυση 1,1% και του Dow Jones στο +0,97%.

Η εικόνα από τα εταιρικά αποτελέσματα στην Ευρώπη είναι εν γένει θετική. Από τις εταιρίες του Stoxx 600 που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα τριμήνου το 60% έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.

Όσον αφορά στα μακροοικονομικά στοιχεία, ανακοινώθηκε ενίσχυση του δείκτη ΡΜΙ μεταποιητικού κλάδου ευρωζώνης τον Ιούλιο για 10ο συνεχή μήνα και υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v