Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι ευρωαγορές

Ανοδικά οι ευρωαγορές και κυρίως ο χρηματοοικονομικός κλάδος μετά τα εταιρικά αποτελέσματα RBS και Allianz. Στο επίκεντρο τα μάκρο σε ευρωζώνη και ΗΠΑ. Σταθεροποιητικά κινήθηκαν νωρίτερα οι ασιατικές αγορές.

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές καθώς τα απροσδόκητα θετικά εταιρικά αποτελέσματα που προκύπτουν από τον τραπεζικό κλάδο, αντισταθμίζουν την αγωνία εν αναμονή των κρίσιμων στοιχείων για την ανεργία στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,59%, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,5% και ο βρετανικός FTSE 100 κατά 0,42%. Στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει κέρδη 0,56%, ο πορτογαλικός PSI ενισχύεται κατά 0,23% και ο ιταλικός FTSE MIB κατά 1,05%

Στο επίκεντρο βρίσκεται ο τραπεζικός κλάδος με την μετοχή της Royal Bank of Scotland να ενισχύεται περισσότερο από 3%, καθώς η βρετανική τράπεζα, παρά τις αντίθετες προβλέψεις, ανακοίνωσε επιστροφή στην κερδοφορία για το β΄ τρίμηνο, για πρώτη φορά μετά το 2007.

Θετικά κρίνονται και τα αποτελέσματα της Allianz, καθώς οι αγορές στάθηκαν περισσότερο στην ενίσχυση των λειτουργικών κερδών της γερμανικής ασφαλιστικής και όχι στην μείωση των καθαρών της κερδών που επηρεάστηκαν από την μείωση των εσόδων από την πώληση τον Απρίλιο μετοχών στην ICBC έναντι 115 εκατ. ευρώ, ενώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι είχε αποκομίσει κέρδη της τάξης των 666 εκατ. ευρώ από την πώληση του μεριδίου στην συγκεκριμένη τράπεζα.

Επισημαίνεται πως οι ευρωπαϊκές αγορές περιμένουν τα στοιχεία για την γερμανική βιομηχανική παραγωγή που ανακοινώνονται στις 13:00 ώρα Ελλάδος και κυρίως τα στοιχεία για το επίπεδο της ανεργίας στις ΗΠΑ (ανακοίνωση στις 15:30 ώρα Ελλάδος) καθώς αναζητούν στίγμα για την πορεία της αμερικανικής αναπτυξιακής πορείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v