Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικό πρόσημο στις ευρωαγορές

Αρνητικό πρόσημο στις ευρωαγορές με την συζήτηση να περιστρέφεται στην επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας και στην επικείμενη συνεδρίαση της Fed. Υπό πίεση μεταλλευτικές και τουριστικός κλάδος.

Απώλειες παρουσιάζουν οι ευρωπαϊκές αγορές μετά τα στοιχεία για το εμπορικό ισοζύγιο της Κίνας, αλλά και με την προσοχή στραμμένη στην σύνοδο της Fed.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 βρίσκεται στο -0,68%, ο γαλλικός CAC 40 στο -0,71% και ο βρετανικός FTSE 100 στο -0,58%. Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ βρίσκεται στο -0,74%, ο πορτογαλικός PSI στο -0,29% και ο ιταλικός FTSE MIB στο -0,71%.

Πιέσεις δέχεται ο μεταλλευτικός κλάδος καθώς υποχωρούν οι τιμές των μετάλλων μετά τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την σημαντική μείωση των εισαγωγών στην Κίνα, εξέλιξη που ερμηνεύεται ως ένδειξη επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας. Η είδηση της εκτίναξης του εμπορικού πλεονάσματος στην Κίνα δημιούργησε έντονες πιέσεις στο χρηματιστήριο της Σαγκάης όπου ο CSI 300 έκλεισε στο -2,93%.

Στις ευρωπαϊκές αγορές, πτωτικά κινείται και ο τουριστικός κλάδος μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα τριμήνου της TUI, της οποίας η μετοχή υποχωρεί περισσότερο από 9%

Η προσοχή όλων, στρέφεται τώρα στην συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ απόψε, και στο εάν θα ανακοινωθεί επέκταση της στήριξης της νομισματικής πολιτικής με αγορές ομολόγων

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v