Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι ευρωπαϊκές αγορές

Κέρδη καταγράφουν οι ευρωαγορές συνεπικουρούμενες από τα νέα στοιχεία για την ισχυρή ανάκαμψη της Γερμανίας. Πρωτοπόρες οι μεταλλευτικές, λόγω της ενίσχυσης στις τιμές των εμπορευμάτων και της υποχώρησης του δολαρίου.

Με το δεξί άνοιξαν οι ευρωπαϊκές αγορές συνεπικουρούμενες από τα νέα στοιχεία για την ισχυρή ανάκαμψη της γερμανικής οικονομίας.

Έτσι, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 1,04%, ο γαλλικός CAC 40 1,37% και ο βρετανικός FTSE 100 κατά 1,32%.

Στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού Νότου, ο IBEX παρουσιάζει άνοδο 1,57%, ο πορτογαλικός PSI κατά 0,93% και ο ιταλικός FTSE MIB 1,24%.

Αναφορικά με τα μακροοικονομικά μεγέθη, η είδηση ήρθε σήμερα από τη Γερμανία όπου ανακοινώθηκε αύξηση των εξαγωγών για τον Ιούνιο κατά 3,8% έναντι προβλέψεων για ενίσχυση 1%. Ενώ προκύπτουν συνεχώς ειδήσεις που αποδεικνύουν τη γερμανική ανάκαμψη, στις ΗΠΑ η κατάσταση είναι διαφορετική μετά και την υποβάθμιση των προβλέψεων της Goldman Sachs για την αμερικανική οικονομία.

Οι αγορές στρέφουν την προσοχή τους στην αυριανή σύνοδο της FED και στο εάν θα υπάρξει συνέχιση της επεκτατικής νομισματικής πολιτικής με νέες αγορές ομολόγων. Η συζήτηση αυτή οδηγεί σε νέα πτωτική τάση το δολάριο (κοντά σε χαμηλό 15 ετών έναντι του γεν και στο 1,3295 δολ. έναντι του ευρώ) και σε νέα στροφή προς τα εμπορεύματα, με αποτέλεσμα η τιμή του χαλκού να ενισχύεται κατά 1,2% και τα συμβόλαια Σεπτεμβρίου για το brent να σημειώνουν άνοδο στα 80,72 δολ. ανά βαρέλι.

Έτσι, στις ευρωπαϊκές αγορές κατά τη σημερινή συνεδρίαση, πρωτοπόρος είναι ο μεταλλευτικός κλάδος και οι εταιρίες εμπορευμάτων. Σημαντικά κέρδη για τη Rio Tinto, την Total και την ΒΡ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v