Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα στις ευρωαγορές

Νευρικότητα στις ευρωαγορές, μετά τη χθεσινή "βουτιά". Οι θετικές ειδήσεις από τα εταιρικά αποτελέσματα αντισταθμίζονται από τις ανησυχίες για τη διεθνή επιβράδυνση. Μικτή εικόνα στα futures της Wall.

Νευρικότητα παρουσιάζουν ευρωπαϊκές αγορές, μετά τη χθεσινή κάθετη πτώση. Οι θετικές ειδήσεις από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων αντισταθμίζονται από τις συνεχιζόμενες ανησυχίες για τη διεθνή επιβράδυνση. 

Έτσι, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,02%, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται 0,03% και ο βρετανικός FTSE 100 σε ποσοστό 0,43%.

Στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ βρίσκεται στο +0,24%, ο πορτογαλικός PSI στο +0,38% και ο ιταλικός MIB στο +0,05%.

Στη Wall Street, η εικόνα από τα futures είναι μικτή, με απώλειες για τον S&P 500 και τον Nasdaq, αλλά με οριακά κέρδη για τον Dow Jones.

Τα απροσδόκητα αποτελέσματα της AΒΙnBev, της μεγαλύτερης ζυθοποιίας στον κόσμο και παραγωγού της μπίρας Bud, πυροδότησαν ράλι στον ευρύτερο κλάδο τροφίμων και ποτών. Παράλληλα, η ανακοίνωση της Prudential για επιστροφή στην κερδοφορία και μάλιστα με ταχύτερο ρυθμό απ' ό,τι αναμενόταν, δημιούργησε θετικό κλίμα για τον ασφαλιστικό κλάδο.
Από την άλλη πλευρά, όμως, οι προβλέψεις της Cisco για τη μετέπειτα πορεία των αποτελεσμάτων της δημιουργεί ανησυχίες, παρά την ανακοίνωση αύξησης κερδών κατά 79% το δ΄ τρίμηνο του οικονομικού της έτους.

Όσον αφορά στα μακροοικονομικά μεγέθη, επίσης, και σήμερα υπήρξαν αιφνιδιασμοί, με τη μείωση της βιομηχανικής παραγωγής της ευρωζώνης κατά 0,1% τον Ιούνιο, έναντι προβλέψεων για ενίσχυση κατά 0,7%, που οδήγησε σε νέα υποχώρηση του ευρώ. Οι ανησυχίες για τη διεθνή επιβράδυνση, παράλληλα, δημιούργησαν νέα πτωτική τάση και της τιμής του πετρελαίου κάτω από τα 77 δολ./βαρέλι.

Η εικόνα από τα εταιρικά αποτελέσματα, πάντως, σε γενικές γραμμές είναι θετική, καθώς το 55% των 262 εταιριών του Stoxx 600 που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα τριμήνου έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες. Αντιστοίχως, στις ΗΠΑ, το 66% των 428 εταιριών S&P 500 που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα τριμήνου ξεπερνά τις προσδοκίες. 

Όπως όμως δείχνει και το παράδειγμα της Cisco, οι αγορές επικεντρώνονται πλέον στις προβλέψεις των εταιριών για το δεύτερο εξάμηνο του 2010 και όχι στη μέχρι τώρα κερδοφορία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v