Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακές μετοβολές στην Ευρώπη

Οριακές μεταβολές καταγράφουν οι ευρωαγορές στον απόηχο των απογοητευτικών στοιχείων για τις ΗΠΑ που οδηγήσε σε μεγάλες απώλειες Wall και Ασία. Στην Ευρώπη, το ενδιαφέρον στρέφεται στην αναζωπύρωση των deals.

Οριακές μεταβολές καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές που αντιδρούν ηπιότερα στις αρνητικές ειδήσεις για την αμερικανική αναπτυξιακή πορεία και τις έντονες απώλειες σε Wall και Ασία. Στην ψυχραιμότερη Ευρώπη, το ενδιαφέρον στρέφεται εκ νέου στον κλάδο φυσικών πόρων όπου προκύπτουν συνεχώς ειδήσεις επιθετικών εξαγορών

Έτσι, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται οριακά κατά 0,02%, ο γαλλικός CAC 40 sto +0,19% και ο βρετανικός FTSE 100 στο +0,12%. Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί οριακά κατά -0,12%, ο πορτογαλικός PSI ενισχύεται κατά 0,47% ενώ απώλειες της τάξεως του -0,48% καταγράφει ο ιταλικός ΜΙΒ.

Νωρίτερα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο, ο Nikkei έκλεισε με απώλειες της τάξεως του -2%, καθώς στην Ασία επικράτησαν οι ανησυχίες για την διεθνή αναπτυξιακή πορεία, μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας

Στο επίκεντρο πάντως, βρίσκεται ο κλάδος των φυσικών πόρων. Μετά την επιθετική προσφορά εξαγοράς της Potash Corp από την BHP Billiton, η Korean National Oil Company επίσης προχωρά σε επιθετική προσφορά εξαγοράς της Dana Petroleum.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v