Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος στις ευρωαγορές διά χειρός Buba

Ανοδικό γύρισμα στις ευρωαγορές μετά την αναβάθμιση των προβλέψεων της Bundesbank για τη γερμανική οικονομία. Θετικό πρόσημο και στα futures της Wall εν αναμονή στοιχείων για αγορά εργασίας.

Ανοδικό γύρισμα καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές, ενώ κέρδη παρουσιάζουν και τα futures της Wall Street μετά την ανακοίνωση για ισχυρή αναβάθμιση των γερμανικών ρυθμών ανάπτυξης 2010 διά χειρός… Bundesbank.

Ο Stoxx Europe 600 ενισχύεται κατά 0,6%, ο γερμανικός DAX 30 καταγράφει κέρδη 0,62%, ο γαλλικός CAC 40 βρίσκεται στο +0,82% και ο βρετανικός FTSE 100 στο +0,18%. Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 1,13%, ο πορτογαλικός PSI σε ποσοστό 0,8% και ο ιταλικός ΜΙΒ κατά 0,49%.

Η Bundesbank αναβάθμισε την πρόβλεψή της για το γερμανικό ΑΕΠ στο 3% έναντι αρχικής εκτίμησης στο 1,9%, κάνοντας λόγο για "συνέχιση της ανοδικής πορείας της γερμανικής οικονομίας". Αυτή η εξέλιξη αίρει αρκετές ανησυχίες της αγοράς για έντονη επιβράδυνση της Γερμανίας κατά το δεύτερο εξάμηνο.

Το αποτέλεσμα ήταν να ανατραπεί το αρχικά αρνητικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές, που δημιουργήθηκε κυρίως από τα απογοητευτικά αποτελέσματα της Holcim, η οποία μάλιστα έκανε λόγο για εντεινόμενο ανταγωνισμό στη συρρικνούμενη κατασκευαστική αγορά.

Η προσοχή των αγορών στρέφεται τώρα στα στοιχεία που ανακοινώνονται το απόγευμα για την αμερικανική αγορά εργασίας αλλά και στον leading indicator της οικονομίας των ΗΠΑ. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v