Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εντείνονται οι πιέσεις στις ευρωαγορές

Διευρύνονται οι απώλειες στις ευρωαγορές, ενώ αρνητικό άνοιγμα δείχνουν τα futures για την Wall. Οι ανησυχίες για την διεθνή επιβράδυνση, οδηγούν σε νέο ιστορικό χαμηλό τις αποδόσεις των Bund και σε πιέσεις για το ευρώ.

Διευρύνονται οι απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές, ενώ αρνητικό άνοιγμα δείχνουν και τα futures για την Wall Street. Οι ανησυχίες για την διεθνή επιβράδυνση, οδηγούν σε νέο ιστορικό χαμηλό τις αποδόσεις των Bund και δημιουργούν πιέσεις για το ευρώ.

Έτσι, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί 1%, ο γαλλικός CAC 40 1,11% και ο βρετανικός FTSE 100 κατά 0,70%. Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ βρίσκεται στο -2,07%, ο πορτογαλικός PSI στο -0,27% και ο ιταλικός MIB στο -1,46%

Με τον επικεφαλής της Bundesbank να προτρέπει για διατήρηση των έκτακτων μέτρων ρευστότητας τουλάχιστον μέχρι το α τρίμηνο του 2011, επανέρχονται οι ανησυχίες για την επιβράδυνση της διεθνούς οικονομίας. Μία ημέρα νωρίτερα, ανακοινώθηκαν απογοητευτικά στοιχεία για τις ΗΠΑ, ενώ ο επικεφαλής της Fed του St Louis αναφέρει πως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ενδέχεται να επεκτείνει τις αγορές ομολόγων εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Παράλληλα, δημοσίευμα της "Le Figaro" αποκαλύπτει ότι το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να προχωρήσει σε υποβάθμιση του στόχου ανάπτυξης για το 2011 στο 2% έναντι αρχικής εκτίμησης 2,5%.

Οι εξελίξεις αυτές, επισκιάζουν την έντονη κινητικότητα από πλευράς εξαγορών και συγχωνεύσεων. Στο επίκεντρο, βρίσκεται ο κλάδος των φυσικών πόρων, καθώς μετά την επιθετική προσφορά εξαγοράς της Potash Corp. από την BHP Billiton, η Korean National Oil Company επίσης προχωρά σε επιθετική προσφορά εξαγοράς της βρετανικής Dana Petroleum, η οποία ενισχύεται περισσότερο από 5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v