Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα deals ωθούν τις ευρωαγορές

Ανοδικά κινούνται οι ευρωαγορές και τα futures της Wall με στήριξη από το μπαράζ ειδήσεων για νέα deals. Στα 200 δισ. δολ. οι προσφορές για συγχωνεύσεις και εξαγορές μόνο τον Αύγουστο.

Κέρδη καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές, ενώ ανοδικά κινούνται και τα futures της Wall Street με στήριξη κυρίως από τις αλλεπάλληλες ειδήσεις για συμφωνίες και εξαγορές, καθώς ο φετινός Αύγουστος αποδεικνύεται ιδιαίτερα δραστήριος από πλευράς deals.

Έτσι, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,48%, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,96% και ο βρετανικός FTSE 100 κατά 0,84%. Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται 1,17%, ο ιταλικός ΜΙΒ 0,74%, ενώ οριακά κέρδη 0,1% καταγράφει ο πορτογαλικός PSI.

Ανοδικά κινούνται οι μετοχές των μεταλλευτικών εταιριών καθώς η αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης στην Αυστραλία μετά τις εκλογές του Σαββάτου οδηγεί αρκετούς επενδυτές στο συμπέρασμα για κατάργηση της φορολογίας 30% στα κέρδη των μεταλλευτικών.

- Συζητήσεις για deals

Στα 200 δισ. δολ. ανέρχονται οι προσφορές που διατυπώθηκαν μόνο τον Αύγουστο για εξαγορές και συγχωνεύσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία της Thomson Reuters. Σήμερα η μετοχή της Foster Group καταγράφει κέρδη μεγαλύτερα του 7%, αφού δημοσιεύματα φέρουν κολοσσούς του κλάδου ποτών, όπως η SABMiller και η Asahi Breweries, να ενδιαφέρονται για τη μονάδα ζυθοποιίας της Foster's.

Ως προς τον τραπεζικό κλάδο, σημαντικά κέρδη καταγράφει η μετοχή της Old Mutual, αφού η HSBC Holding ανακοίνωσε ότι βρίσκονται σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις για το ποσοστό πλειοψηφίας της πρώτης στη Nedbank, την τέταρτη μεγαλύτερη τράπεζα της Νοτίου Αφρικής.

Επίσης, δημοσιεύματα φέρουν την κινεζική Sinochem και τη βραζιλιάνικη Vale να έχουν προχωρήσει σε επαφές με την καναδική εταιρία λιπασμάτων Potash, αφότου η τελευταία απέρριψε την προσφορά εξαγοράς της BHP Billiton

-ΡΜΙ ευρωζώνης

Από πλευράς μακροοικονομικών μεγεθών, η προσοχή των αγορών στράφηκε σήμερα στους συνολικούς και επιμέρους δείκτες ΡΜΙ ευρωζώνης. Τα στοιχεία δείχνουν μεν επιβράδυνση των δραστηριοτήτων στην ευρωζώνη, αλλά παράλληλη βελτίωση του αντίστοιχου δείκτη προσδοκιών, ενώ σημαντικές είναι οι αποκλίσεις μεταξύ των χωρών-μελών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v