Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στήριξη από αποτελέσματα στις ευρωαγορές

Στο πράσινο οι ευρωαγορές και τα futures της Wall Street με στήριξη από την εικόνα που καταγράφουν τα εταιρικά αποτελέσματα αλλά και με την προσοχή στραμμένη στα αναμενόμενα στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ.

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, ενώ θετικό πρόσημο καταγράφουν και τα futures της Wall Street με στήριξη από την εικόνα που καταγράφουν τα εταιρικά αποτελέσματα αλλά και με την προσοχή στραμμένη στα αναμενόμενα στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ.

Ο Stoxx Europe 600, ο οποίος χθες βρέθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο 5 εβδομάδων, καταγράφει κέρδη 0,6%. Αντιστοίχως, μετά τις έντονες απώλειες των τελευταίων συνεδριάσεων, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,39%, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,68% και ο βρετανικός FTSE 100 κατά 0,71%

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει κέρδη 0,79%, ο πορτογαλικός PSI ενισχύεται κατά 0,58% και ο ιταλικός ΜΙΒ κατά 0,81%.

Στο επίκεντρο βρίσκεται ο τραπεζικός κλάδος μετά την απροσδόκητη ανακοίνωση αύξησης κερδών κατά 89% από την Credit Agricole κατά το β΄τρίμηνο. Η μετοχή της L’ Oreal καταγράφει σημαντική άνοδι, αφού ανακοίνωσε αύξηση κερδών κατά 21% για το πρώτο εξάμηνο.

Σημαντική άνοδο και για την μετοχή του ξενοδοχειακού ομίλου Accor, που ανακοίνωσε μεγαλύτερη της αναμενόμενης συρρίκνωση στις ζημίες πρώτου εξαμήνου, με παράλληλη αύξηση εσόδων κατά 6%.

Από πλευράς μακροοικονομικών μεγεθών ευρωζώνης, ο Leading Indicator ευρωζώνης ενισχύθηκε κατά 0,2% τον Ιούλιο, αλλά τα στελέχη του Conference Board δήλωσαν πως αναμένουν επιβράδυνση της ευρωζώνης βραχυπρόθεσμα.

Η προσοχή των αγορών στρέφεται στα στοιχεία για τις νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας για τις ΗΠΑ που ανακοινώνονται στις 15:30 ώρα Ελλάδος και ενδέχεται να καθορίσει την βραχυπρόθεσμη πορεία της Wall Street.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v