Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα εταιρικά αποτελέσματα ωθούν τις ευρωαγορές

Ανοδικά κινούνται οι ευρωαγορές - μετά από πέντε διαδοχικές συνεδριάσεις έντονων διορθωτικών κινήσεων- με στήριξη από τα εταιρικά αποτελέσματα, ειδικότερα στον τραπεζικό κλάδο.

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές με στήριξη από τα εταιρικά αποτελέσματα, ειδικότερα στον τραπεζικό κλάδο, μετά από πέντε διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις, που είχαν οδηγήσει τις ευρωαγορές στο χαμηλότερο επίπεδο ενός μήνα.

Έτσι, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,46%, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,63% και ο βρετανικός FTSE 100 κατά 0,68%. Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει κέρδη 1,16%, ο πορτογαλικός PSI ενισχύεται κατά 0,57% και ο ιταλικός ΜΙΒ κατά 1,11%.

Ελλείψει σημαντικών ανακοινώσεων σήμερα από πλευράς μακροοικονομικών μεγεθών, η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στην εικόνα των εταιρικών αποτελεσμάτων.

Στο επίκεντρο βρίσκεται ο τραπεζικός κλάδος μετά την απροσδόκητη ανακοίνωση αύξησης κερδών κατά 89% από την Credit Agricole κατά το β΄τρίμηνο. Η μετοχή της L’ Oreal καταγράφει σημαντική άνοδι, αφού ανακοίνωσε αύξηση κερδών κατά 21% για το πρώτο εξάμηνο.

Σημαντική άνοδο και για την μετοχή του ξενοδοχειακού ομίλου Accor, που ανακοίνωσε μεγαλύτερη της αναμενόμενης συρρίκνωση στις ζημίες πρώτου εξαμήνου, με παράλληλη αύξηση εσόδων κατά 6%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v