Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικά οι ευρωπαϊκές αγορές

Διατηρείται η νευρικότητα στις ευρωαγορές μετά την υποβάθμιση της Ιρλανδίας που θέτει εκ νέου στο επίκεντρο την ευρωπαϊκή περιφέρεια. Μεικτή εικόνα από τα εταιρικά αποτελέσματα. Σταθεροποιητικά τα futures της Wall.

Διατηρείται η νευρικότητα στις ευρωπαϊκές αγορές μετά την υποβάθμιση της ιρλανδικής πιστοληπτικής αξιολόγησης από την S&P και εν μέσω μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων που δίνουν μία μάλλον μεικτή εικόνα.

Ετσι, ο γερμανικός DAX 30 βρίκσεται στο -0,32%, ο γαλλικός CAC 40 στο -0,68% και ο βρετανικός FTSE 100 στο -0,47%. Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ υπ0οχωρεί κατά -1,05%, ο ιταλικός ΜΙΒ κατά -0,69% ενώ ο πορτογαλικός PSI ενισχύεται οριακά κατά 0,02% μετά και την επιτυχημένη δημοπρασία εντόκων στην Πορτογαλία.

Σταθεροποιητικά κινούνται τα futures για τους βασικούς δείκτης της Wall Street καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα κρίσιμα στοιχεία για τις παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών.

Η υποβάθμιση της Ιρλανδίας επικράτησε ως είδηση στις ευρωπαϊκές αγορές, επισκιάζοντας ακόμη και την απροσδόκητη εκτίναξη του δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης Ifo στην Γερμανία σε υψηλό 3 ετών.

Από πλευράς εταιρικών αποτελεσμάτων η εικόνα που δίνουν οι σημερινές ανακοινώσεις αποτελεσμάτων είναι συγκεχυμένη. Στο επίκεντρο βρίσκεται ο μεταλλευτικός κλάδος μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων της BHP Billiton, η οποία, αν και πέτυχε υπερδιπλασιασμό των κερδών της για το οικονομικό της έτος, δήλωσε πως παραμένει "επιφυλακτική για τη βραχυπρόθεσμη πορεία της διεθνούς οικονομίας".

Η προσοχή των επενδυτών εστιάζει επίσης στα αποτελέσματα της Tullow Oil (διπλασιασμός κερδών για το πρώτο εξάμηνο, αλλά μείωση της παραγωγής) και της Heineken, η οποία ανακοίνωσε αύξηση κερδών πρώτου εξαμήνου κατά 42%, όμως επίσης δήλωσε "επιφυλακτική για τη βραχυπρόθεσμη πορεία κατανάλωσης μπίρας στις ΗΠΑ και στην Ε.Ε., λόγω των αδύναμων καταναλωτικών δαπανών".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v