Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικό γύρισμα στις ευρωπαϊκές αγορές

Αλλαγή δεδομένων στις ευρωπαϊκές αγορές καθώς η αρχική νευρικότητα αντικαθίσταται με κέρδη μεγαλύτερα του 1%. Ανοδικά και τα futures της Wall, ενώ υποχωρεί το ελβετικό φράγκο και τα ομόλογα.

Ανοδικό γύρισμα καταγράφεται στις ευρωπαϊκές αγορές μετά την έντονη νευρικότητα που επικράτησε στο άνοιγμα της συνεδρίασης. Με ποσοστό μεγαλύτερο του 1% ενισχύονται και τα futures των βασικών δεικτών της Wall Street εν αναμονή των στοιχείων για τον βιομηχανικό κλάδο των ΗΠΑ.

Έτσι, ο Stoxx Europe 600 ενισχύεται κατά 1%, ο γερμανικός DAX 30 καταγράφει κέρδη 1,04%, ο γαλλικός CAC 40 κατά 1,75% και ο βρετανικός FTSE 100 κατά 1,47%. Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 1,61%, ο πορτογαλικός PSI κατά 0,09% και ο ιταλικός ΜΙΒ κατά 1,54%

Η έντονη τάση προς τις αποκαλούμενες «ασφαλείς» τοποθετήσεις που είχε καταγραφεί χθες, φαίνεται πως αποδυναμώνεται, για την σημερινή συνεδρίαση τουλάχιστον, καθώς το ελβετικό φράγκο υποχωρεί κατά 0,5% στα 1,2939 φράγκα έναντι του ευρώ. Η απόδοση του 10ετούς Treasury ενισχύεται κατά 3 μονάδες βάσης στο 2,51% και των αντίστοιχων γερμανικών Bunds κατά 5 μονάδες βάσης, στο 2,17%

Από πλευράς επιχειρηματικών ειδήσεων, οι αγορές επικεντρώνονται στην θετική έκπληξη των αποτελεσμάτων της γαλλικής Vivendi αλλά και στις συνεχιζόμενες συζητήσεις για ενδεχόμενη πώληση της Hapag-Lloyd, θυγατρικής της TUI AG.

Από πλευράς μακροοικονομικών μεγεθών, η είδηση που φαίνεται πως επικρατεί είναι η ανάκαμψη των δραστηριοτήτων στην κινεζική μεταποίηση κατά τον Αύγουστο. Εξέλιξη που απαλύνει τις ανησυχίες για την διεθνή οικονομική επιβράδυνση και δημιουργεί αισιοδοξία κυρίως ως προς τον κλάδο των φυσικών πόρων. Κατ’ επέκταση, ο κλάδος που καταγράφει τα σημαντικά κέρδη κατά την σημερινή συνεδρίαση στην Ευρώπη είναι ο μεταποιητικός.

Παράλληλα, το Markit ανακοίνωσε επιβράδυνση των δραστηριοτήτων του μεταποιητικού τομέα ευρωζώνης κατά τον Αύγουστο, αλλά σε επίπεδα που οι αγορές φαίνεται πως είχαν προεξοφλήσει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v