Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φρένο στο ράλι εν αναμονή της ΕΚΤ

Οριακές μεταβολές καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά το χθεσινό ράλι. Η προσοχή στρέφεται στις ανακοινώσεις της ΕΚΤ για το ύψος των επιτοκίων και το έκτακτο πρόγραμμα ρευστότητας των τραπεζών.

Οριακές μεταβολές καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές μετά το χθεσινό ράλι , ενώ παράλληλα οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής ενόψει της συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Έτσι, οι γερμανικός DAX 30 υποχωρεί σε ποσοστό -0,03% ενώ ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει οριακά κέρδη 0,09%. Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ είναι σχεδόν αμετάβλητος στο 0,06%, ο πορτογαλικός PSI ενισχύεται σε ποσοστό 0,39% και ο ιταλικός ΜΙΒ κατά 0,02%

Στις 14:45 ώρα Ελλάδος, η ΕΚΤ θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της συνεδρίασης της. Οι αγορές, περιμένουν τις ανακοινώσεις για το ύψος των επιτοκίων (τα οποία εκτιμάται ότι θα παραμείνουν στο ιστορικό χαμηλό του 1%), αλλά κυρίως για την συνέχιση ή μη του έκτακτου προγράμματος ρευστότητας προς τις τράπεζες.

Η Eurostat επιβεβαιώσε τον ρυθμό ανάπτυξης της ευρωζώνης για το δεύτερο τρίμηνο το 1% σε τριμηνιαία βάση. Σε ετήσια βάση, τα στοιχεία της Εurostat για την ανάπτυξη του ΑΕΠ αναβαθμίστηκαν στο 1,9% από αρχική εκτίμηση στο 1,7%.

Από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, η ανακοίνωση της Pernod Ricard ήταν αρνητική, καθώς η εταιρεία αλκοολούχων ποτών ανακοίνωσε μεν αύξηση κερδών κατά 1,2% για την οικονομική χρήση του 2010, αλλά μείωση πωλήσεων κατά 1,7%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v