Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετική στροφή για ευρωαγορές

Επιστροφή σε ανοδική πορεία για τις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς το σοκ από τα γερμανικά μέτρα κατά του short-selling μοιάζει να ξεπερνιέται. Αρνητική εικόνα στην Ασία, με πτώση 1,5% για Nikkei.

Σε θετική πορεία οι κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, μετά από αρκετές συνεδριάσεις έντονων πιέσεων, καθώς το σοκ από την γερμανική απαγόρευση του naked short-selling μοιάζει να ξεπερνιέται από τους επενδυτές.

Ανοδικές τάσεις για τις μετοχές τραπεζικών ομίλων, με την BNP Paribas να ενισχύεται κατά 1,2% και την Barclays να σημειώνει κέρδη της τάξης του 1,5%.

Η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη –κατά κύριο λόγω- στις αυριανές συναντήσεις στο πλαίσιο της Ε.Ε., όπου κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει απόφαση για επιβολή μέτρων κατά του short-selling σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Σε ό,τι αφορά τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς δείκτες ο DAX 30 ενισχύεται κατά 0,6% στις 6.024,02 μονάδες, με τον FTSE 100 να σημειώνει κέρδη της τάξης του 0,7% στις 5.192,44 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται κατά 0,4% υψηλότερα στις 3.526,41 μονάδες.

Σε θετική πορεία και ο ευρωπαϊκός Νότος, με κέρδη 0,87% για τον ιταλικό δείκτη FTSE MIB, ενώ κατά το ίδιο ποσοστό ενισχύεται και ο ισπανικός IBEX. Άνοδος κατά 0,5% για τον πορτογαλικό PSI 20.

Σε χαμηλό οκτώ μηνών υποχώρησαν οι ασιατικές αγορές, μετά και την ανάπτυξη χαμηλότερα των εκτιμήσεων για την ιαπωνική οικονομία στο α' τρίμηνο του 2010. Τα "σύννεφα" της ευρωζώνης επηρέασαν αρνητικά την Wall Street στη συνεδρίαση της Τετάρτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v